Politerno > Україна і світ > ОУН йде на МВС з вимогою відставки Авакова

ОУН йде на МВС з вимогою відставки Авакова

  • 10 Травня, 2017
  • 1673 Переглядів
  • 0

В ОУН мають намір вимагати відставки Авакова.

Сьогодні керівництво ОУН зібрало прес-конференцію, де розповіли деталі вчорашніх сутичок в офісі організації з поліцією, повідомляє Інтерфакс

Так, за словами Кохановського, поліцейські без законних причин почали затримувати активістів організації, застосовуючи до них перебільшення сили, б’ючи без попередження навіть дівчат.

Також, поліцейські відмовилися оформляти протоколи про затримання і просто вивозили активістів в райвідділи, де затримані перебували без води і харчування близько 6 годин, не пускали лікарів і адвокатів.

За словами лідера ОУН, завтра їх акцію також підтримають ветерани АТО з батальйону “Донбас”.

Двоє добровольців руху ОУН знаходяться в лікарні після погрому їх штабу 9 травня.
За його словами, в лікарні знаходиться жінка і чоловік.

“Вони не в дуже хорошому стані”, – зазначив керівник ОУН.

Коханівський наголосив, що 9 травня добровольчі рух ОУН планував провести акцію, яка була затверджена столичною владою.

“Ми підготувалися, як боротися з полком (“Безсмертним полком”- ред.). О 5 ранку нас вже заблокували, в 12 увірвався розлючений “Беркут”, – сказав він.

“Нам абсолютно не роз’яснювали нічого, нам не було озвучено, чому до нас вриваються. На майже всіх затриманих було складено адміністративні протоколи про хуліганство”, – сказав Коханівський.

Він також зазначив, що після розгрому штабу ОУН, батальйон “Донбас” буде вимагати відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“Завтра о 14 годині біля будівлі МВС ми організуємо акцію за відставку Авакова”, – додав він.

Нагадаємо, вчора силовики увійшли в офіс будівлі Організації українських націоналістів і заблокували вхід і вихід з нього. Представник ОУН Тетяна Кавепещенко назвала співробітників поліції “Беркут”. “Тривога! Беркута вломилися в штаб ОУН. Це вони закрили собою ці два банери і прапор ОУН, щоб не псувати ваті свято”, – написала вона.

Варто зазначити, що ОУН на 9 травня анонсували початок акції “Смертний полк”. Його головна мета – зупинити “Безсмертний полк”. “Друзі, не допустимо ватний шабаш 9 травня в Києві. Добровольчий Рух ОУН закликає всіх небайдужих вийти і зупинити покидьків”, – закликав на своїй сторінці в Facebook лідер ОУН Микола Кохановський.

У свою чергу правоохоронці запевнили, що вживаються всі необхідні заходи, щоб запобігти провокаціям і спроби розхитати ситуацію в країні під час святкування Дня пам’яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Чиитайте також: У Києві поліція оточила штаб “ОУН” (Фото/Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE