Politerno > Україна і світ > За закладкою вибухівки під машину Шеремета спостерігав співробітник СБУ – розслідування

За закладкою вибухівки під машину Шеремета спостерігав співробітник СБУ – розслідування

  • 10 Травня, 2017
  • 3304 Переглядів
  • 0

“Українська правда” зібрала в #MediaHub журналістів на спеціальний показ документального фільму-розслідування “Вбивство Павла”.

Його підготували журналісти з проекту Слідство.Інфо разом з колегами з міжнародної мережі Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Автори проаналізували події ночі перед вибухом. Так, журналісти зібрали відео зі всіх навколишніх камер і побачили, як пересувається пара кілерів – жінка і чоловік.

Зокрема, журналісти встановили, що поліція не опитала ключового свідка – таксиста, який стояв поруч в момент, коли жінка закладала бомбу. Вбивці були одягнені не в сірі спортивні костюми, а в чорні. Чоловік був з логотипом на спині. Чоловік з цим же логотипом з’явився на записах вранці, коли машина Шеремета виїжджала з парковки.

Тіні, журналіст з Німеччини проаналізував відео, яке журналісти знайшли з інших камер, і встановив номер машини спостереження, яка була на місці злочину (коли закладали вибухівку).

Це автомобіль Skoda з номером 2551, який зареєстрований на якусь Наталію. Наталія впызнала свою машину і розповіла, що виписала довіреність на людину на ім’я Ігор. Журналісти відшукали водія цієї машини. Ним виявився Ігор Андрійович Устименко, родом з Кременчука, але проживає в Одесі. Він виявився співробітником СБУ.

“Відповіді цього Ігоря дуже дивні. Нібито вони вночі виконували приватне замовлення, стежили за якоюсь дитиною”, – кажуть журналісти.

Пізніше Ігор зник зі зв’язку.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 10 травня, журналісти представили свою версію вбивства Павла Шеремета в центрі Києва.

Нагадаємо, журналіст знайшов спільний жіночий слід у вбивстві Шеремета і пыдриву полковника СБУ в Маріуполі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE