Politerno > Україна і світ > Південна Корея повідомила про черговий пуск ракети в КНДР, ракета впала в 100 км від Приморського краю

Південна Корея повідомила про черговий пуск ракети в КНДР, ракета впала в 100 км від Приморського краю

  • 14 Травня, 2017
  • 1306 Переглядів
  • 0

КНДР провела пуск реактивного снаряда невизначеного походження недалеко від західного узбережжя, повідомили південнокорейські військові.

Телеканал CNN з посиланням на джерело, заявив, що ракета впала в 100 км від Приморського краю – російського регіону зі столицею у Владивостоці. Телеканал зазначив, що у Владивостоці базується Тихоокеанський флот ВМФ Росії.

За попередніми даними, випущений снаряд міг бути балістичною ракетою.

“Північна Корея сьогодні на світанку провела пуск ракети невизначеного типу в районі повіту Кусон провінції Пхенан-Пукто”, – наводить агентство Ренхап заяву об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил Республіки Корея.

Тихоокеанське командування США підтвердило факт ракетного запуску з боку КНДР і відзначило, що випущена ракета не була міжконтинентальною і не загрожувала Північній Америці.

У зв’язку з пуском президент Південної Кореї Мун Чже Ін скликав раду національної безпеки.

Пуск також засудила Японія. Як заявив генеральний секретар японського кабінету міністрів Есіхіде Суга, ракета імовірно пролетіла 30 хвилин і впала в Японське море, не досягнувши виключної економічної зони Японії.

За словами Суга, дії КНДР є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Як повідомляє агентство Кіодо, японські фахівці не виключають ймовірності того, що КНДР могла провести випробування балістичної ракети нового типу.

За даними японської влади, висота польоту ракети перевищила 1000 км. Південнокорейські військові повідомляють, що ракета пролетіла близько 700 км.

В кінці квітня КНДР провела чергові невдалі випробування балістичної ракети. Як повідомляли південнокорейські військові, ракета стартувала з полігону в провінції Пхенан-Намдо, яка межує з Пхеньяном, і незабаром вибухнула.

Випробування північнокорейської ракети 16 квітня теж закінчилися невдачею.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE