Politerno > Україна і світ > Рада скасувала закон Савченко (Відео)

Рада скасувала закон Савченко (Відео)

  • 18 Травня, 2017
  • 1575 Переглядів
  • 0

Верховна Рада прийняла зміни до Кримінального кодексу України щодо правил складання покарань і зарахування строку попереднього ув’язнення, скасувавши так званий закон Савченко.

За відповідний законопроект №5534 проголосували 227 народних депутатів на пленарному засіданні четвер, 18 травня, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Відтепер попередній висновок буде зараховуватися судом у разі позбавлення волі в термін покарання “день за день”.

Закон “Про внесення зміни до КК України щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув’язнення в строк покарання” – закон України, яким внесено зміни до Кримінального кодексу України, відповідно до яких один день попереднього ув’язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом покарання .

Ухвалення закону було ініційовано народним депутатом Надією Савченко під час її перебування в ув’язненні на території Росії. Проект став першою законодавчою ініціативою Савченко з моменту обрання її депутатом парламенту. Закон прийнятий 26 листопада 2015 року, підписаний президентом Петром Порошенко 22 грудня і, через два дні, вступив в силу.

“Ініціюючи цей закон в Україні, я прекрасно розуміла: з одного боку, це як відкрити” ящик Пандори “. Злочинний світ навряд чи захоче завтра жити чесно, і навряд чи кожен шахрай захоче завтра важко працювати за невелику зарплату.

Але я відчуваю на собі цей недобиток совкової системи покарання і знущання над людиною, а не “виправної системи”, як її називають. Я зрозуміла, що вона садить більше невинних, ніж винних “, – заявляла сама нардеп.

За цим законом звільнені, зокрема, колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич і колишній народний депутат України Віктор Лозинський.
 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE