Politerno > Україна і світ > Меркель виступає за новий раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

Меркель виступає за новий раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

  • 20 Травня, 2017
  • 1760 Переглядів
  • 0

Перемир’я на Донбасі не спостерігається, “Мінські угоди” виконуються не повністю.

Для досягнення політичного вирішення теперішнього конфлікту на Донбасі треба якомога швидше провести новий раунд переговорів на найвищому рівні. Йдеться про перемовини в так званому “нормандському форматі” за участю канцлерки Німеччини та глав держав Франції, Росії та України, наголосила канцлерка ФРН Анґела Меркель.

Про це, як пише DW, 20 травня заявила канцлер ФРН Ангела Меркель під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком.

За словами Меркель, на переговорах йтиметься окрім цих пунктів про гуманітарну ситуацію, а також про розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

“Також йтиметься про те, як нам працювати в рамках Мінських угод у подальшому, та можливу зустріч у майбутньому у “нормандському форматі”, – зазначила Меркель та запевнила Порошенка у готовності нового президента Франції й надалі провадити переговори у складі “нормандської четвірки”.

“На жаль, після певного затишшя на Великодні свята, ми спостерігаємо зростання кількості порушень перемир’я”, – заявила Меркель.

При цьому Меркель додала, що безпека є передумовою для наступного політичного прогресу.

Канцлер також повідомила, що під час перегорів буде обговорюватися питання проведення реформ в Україні.

“Про ті, які на сьогоднішній день вже відбулися, та про ті, які мають бути продовжені. Також обговоримо допомогу з боку Німеччини, щоб покращити добробут населення України”, – зауважила вона.

Як відомо, 20 травня Порошенко перебуває у Німеччині з одноденним робочим візитом у Німеччині на запрошення Меркель, де під час переговорів планується обговорити ситуацію на Донбасі та виконання Мінських угод.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE