Politerno > Україна і світ > Трамп дав Китаю 100 днів на вирішення “північнокорейської проблеми”

Трамп дав Китаю 100 днів на вирішення “північнокорейської проблеми”

  • 22 Травня, 2017
  • 1627 Переглядів
  • 0

Сі Цзіньпін попросив Трампа відкласти на 100 днів санкції проти китайських компаній, що співпрацюють з КНДР

Одним з результатів переговорів між главою Китаю Сі Цзіньпіном і президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом у квітні 2017 року стала домовленість про відстрочення на 100 днів введення санкцій проти китайських компаній, які співпрацюють з урядом Північної Кореї.

Про це повідомляє газета Asahi Shimbun.

Видання з посиланням на свої джерела повідомляє, що Трамп попросив лідера КНР посилити тиск на Пхеньян у зв’язку з розвитком ракетної і ядерної програми Північної Кореї. Трамп також заявив, що під американські санкції потраплять китайські компанії і фінансові установи, які продовжать співпрацю з Північною Кореєю.

У цьому випадку вони не зможуть вести бізнес з американськими партнерами, на них будуть поширені ті обмежувальні заходи, які діють проти КНДР. Повідомляється, що Сі Цзіньпін погодився посилити тиск на КНДР, однак попросив відкласти на сто днів введення обмежувальних заходів.

За цей час китайське керівництво має розробити та втілити заходи впливу на Пхеньян, щоб змусити його зупинити свою ядерну і ракетну програми. Нагадаємо, США і Китай домовилися про розширення доступу американської продукції і послуг на ринок КНР.

Після зустрічі Трампа і Сі Цзіньпіна в США в минулому місяці відносини між країнами помітно покращилися.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE