Politerno > Україна і світ > У БПП більшість депутатів проти введення візового режиму з Росією

У БПП більшість депутатів проти введення візового режиму з Росією

  • 22 Травня, 2017
  • 1770 Переглядів
  • 0

Фракція “Блок Петра Порошенко” у Верховній Раді може предметно обговорити ініціативу про введення візового режиму з Росією і сформувати позицію по ній на своєму засіданні в четвер, 25 травня, повідомив “Інтерфаксу” заступник керівника цієї фракції Олексій Гончаренко.

“Було попереднє обговорення (на засіданні фракції в понеділок – ред.). Ніякі рішення не приймалися, тому що такого пункту поки немає в порядку денному на тиждень. Можливо, ми повернемося до обговорення цього питання в четвер”, – сказав Гончаренко журналістам за результатами засідання фракції БПП в понеділок увечері.

За словами народного депутата, ряд членів фракції висловили застереження про наслідки в разі введення візового режиму з Російською Федерацією.

“Сьогодні звучали думки. Більшість висловлювалася проти такої ініціативи їхніх колег, які озвучували (свою позицію з цього питання – ред.). Але ніякі рішення ми не приймали”, – додав Гончаренко.

За його словами, висловлювалися сумніви в реалізації візового режиму з РФ, засновані, зокрема, на тому, що Україна не контролює ділянку спільного кордону. Крім того, очевидно, що РФ в такому випадку дзеркально також введе візи і для українських громадян, і в такому випадку доведеться відкрити російські консульські відділення в обласних центрах, де утворюються великі черги.

“Тим самим ми дамо їм можливість відрізати наших громадян в Криму. Про це говорив пан Рефат Чубаров. І багато інших питань. Для багатьох українців це буде проблема – отримати ту візу”, – додав Гончаренко.

Він підкреслив, що в ідеї візового режиму з Росією “є багато мінусів, а плюси не зовсім очевидні”. Гончаренко також розповів, що на засіданні фракції БПП не було членів уряду, і фракція не обговорювала проект пенсійної реформи, оскільки його поки немає в порядку денному роботи парламенту на майбутню пленарний тиждень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE