Politerno > Україна і світ > ДБР впіймало на хабарі екснардепа “Блоку Петра Порошенка”

ДБР впіймало на хабарі екснардепа “Блоку Петра Порошенка”

  • 13 Січня, 2022
  • 900 Переглядів
  • 0

Працівники ДБР викрили колишнього нардепа скликання з фракції партії “Блок Петра Порошенка”, який обманом заволодів $17 тисячами.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

Зазначається, що нині він обіймає посаду позаштатного радника голови Держекоінспекції.

Згідно з джерелами УП, йдеться про Андрія Немировського.

За попередньою інформацією, екснардеп пообіцяв допомогти громадянину, який діяв в інтересах аграрного підприємства. Він гарантував, що за $17 тис. “вирішить питання” щодо отримання позитивного висновку оцінки впливу на довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Під час першої контрольованої передачі колишній народний депутат отримав від потерпілого $2 тис.

А 13 січня радника затримали слідчі ДБР під час отримання другої частини коштів – $15 тис.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене у великих розмірах.

Наразі правоохоронці проводять обшуки на роботі та вдома у фігуранта, а також у особи, яка надає послуги оформлення та подачі документів для отримання висновків оцінки впливу на довкілля.

Також перевіряється причетність до вказаного злочину працівників Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції.

Довідково: Немировський був членом Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції. Був обраний за списком “Об’єднання “Самопоміч” (№33), набув депутатських повноважень у травні 2015 року, не увійшов до фракції “Самопоміч”. З квітня 2016 – член фракції “Блок Петра Порошенка”.

Нагадаємо, експрезидент Петро Порошенко переписав корпорацію Roshen та інший великий бізнес на старшого сина, чим може запобігти арешту цих активів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE