Politerno > Україна і світ > Пацієнт Порошенко швидше живий, ніж мертвий

Пацієнт Порошенко швидше живий, ніж мертвий

  • 23 Травня, 2017
  • 1631 Переглядів
  • 0

Хочу відзначити політтехнологію, запущену активно зараз Банковою. Я б її умовно назвав “Пацієнт Порошенко швидше живий, ніж мертвий”.

Суть полягає в наступному. На ряді умовно опозиційних сайтів (для достовірності) відбувається “вкидання” ряду необхідних Банковій речей.

По-перше, президентський рейтинг Порошенко в діапазоні нібито 10-13%. І він все одно перший по популярності.

Навіщо це потрібно? З одного боку, необхідно зберегти залишки електорату Порошенко.

У нас ніхто не голосує за безрейтінгового слабака і лузера. З іншого, привчити народну свідомість до цих цифр. Зрозуміло, що таких відсотків у Порошенка немає. Але це називається легітимізацією фальсифікацій. Коли докидає, наприклад, до реальних голосів ще 5% до тієї цифри, яка вже крутиться в свідомості суспільства.

По-друге, Порошенко нібито думає над операцією “Правонаступник”.

Це повинно перенаправити громадський негатив і критику на деяких потенційних “наступників” Гройсмана і Луценко. Тим самим, дозволивши Порошенко зберегти хоч якийсь рейтинг до 2019 року. Хоча, ми всі чудово розуміємо: ні про яких наступників немає й мови.

Порошенко нікому не збирається віддавати владу. І на вибори піде лише сам.

По-третє, Порошенко нібито роздумує над змінами до Конституції, які обмежать його повноваження.

З одного боку, це повинно заспокоїти народний гнів. Мовляв, навіть якщо він знову буде президентом, то без повноважень. Тому нехай собі сидить до 2019 року.

З іншого боку, не виключено, що Порошенко для відволікання уваги спробує провернути якийсь відволікаючий маневр під презідентсткіе вибори. І навіть внесе якийсь варіант Конституції. Але там все так хитро пропишуть і внесуть такі речі (на кшталт скасування депутатської недоторканності), за які Рада в результаті не проголосує.

Або просто будуть довго і нудно розглядати. А Порошенко, ставши президентом вдруге з колишніми повноваженнями, буде розводити руками: мовляв, ну я ж намагався сам себе обмежити. Конституційну реформу після обрання відразу “поховають”.

Подивимося, проковтне суспільство і Захід політтехнологію “Пацієнт Порошенко швидше живий, ніж мертвий” ..

Дмитро Корнійчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE