Politerno > Україна і світ > Рада прийняла закон про українізацію телебачення

Рада прийняла закон про українізацію телебачення

  • 23 Травня, 2017
  • 1695 Переглядів
  • 0

У вівторок, 23 травня, Верховна Рада після поправок у другому читанні прийняла законопроект №5313 щодо збільшення квоти української мови на телебаченні.

“За” проголосували 269 народних депутатів. Закон вступає в силу через 4 місяці. Штраф за порушення закону 5% ліцензійного збору, передає з Ради кореспондент “Країни“.

В Опозиційному блоці заявили, що не підтримуватимуть голосування за даний законопроект, оскільки він порушує права людини і веде до розколу країни.

А в “Народному Фронті” назвали квоти – черговим кроком в боротьбі за інформаційний простір і боротьбі з “русскім міром”.

У БПП також заявляли що підтримують введення квот на телебаченні.

Згідно законопроекту загальнонаціональні телеканали повинні будуть транслювати 75% україномовного контенту в кожному проміжку часу між 7:00 і 18:00 і між 18:00 і 22:00. Для телерадіоорганізацій місцевої категорії мовлення передбачено 50% передач і фільмів державною мовою в тих же проміжках часу.

 

Передачі вважаються україномовними тільки в тому випадку, якщо в них звучить “виключно” українська мова. Тобто якщо під час ток-шоу або ж прямого ефіру новинного каналу раптом почне говорити російськомовний політолог або глядач, то передача автоматично випадає з 75% квоти.

Також українській озвучці повинні піддаватися всі фільми, крім тих, що були зняті в СРСР до 1 серпня 1991 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE