Politerno > Україна і світ > Терористи вимагають обміняти 128 українців на 600 сепаратистів, – Геращенко

Терористи вимагають обміняти 128 українців на 600 сепаратистів, – Геращенко

  • 23 Травня, 2017
  • 1412 Переглядів
  • 0

Україна вимагає у Росії та бойовиків з Донбасу звільнити 128 заручників, натомість окупанти хочуть, щоб їм передали понад 600 осіб
Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє “Укрінформ“.

Вона зазначила, що під час перемовин у Мінську українською стороною використовується список заручників, складений СБУ.

“У ньому акумульовано всю інформацію відносно тих людей – і військових, і цивільних, які сьогодні утримуються на окупованих територіях. У цьому списку на сьогодні є 128 осіб”, – наголосила Геращенко.

При цьому терористи підтвердили, що в їхніх в’язницях сидять лише 50 людей зі списку, хоча Україні точно відомо про місцезнаходження 70 осіб.

“Інша сторона вимагає передачі понад 600 осіб, серед яких є ті, хто не бажає переміщатися на окуповані території, але серед яких є і 62 особи, які або скоїли злочини не в зоні АТО і вони не можуть потрапити до цих списків, або це дуже важкі злочини, які не потрапляють під помилування”, – зауважила Геращенко.

За її словами, бойовики продовжують шантаж і обіцяють звільнити заручників лише у тому разі, якщо їм гарантують амністію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE