Politerno > Україна і світ > В Україні почалося “віджимання найбільших ЗМІ країни

В Україні почалося “віджимання найбільших ЗМІ країни

  • 23 Травня, 2017
  • 1413 Переглядів
  • 0

Комплекс законів щодо квот на російську мову, який сьогодні збираються прийняти у Верховній Раді, а також видворення з країни скандального співробітника телеканалу “Інтер” Ігора Шувалова можна розглядати як спробу влади “віджати” “Інтер”.

Таку думку в коментарі для InfoResist висловив політолог Віктор Небоженко.

“Без” Інтера “не обходиться жодна президентська виборча кампанія, так вже влаштована Україна. Це своєрідне друге серце України. “Інтер” може влаштувати Майдан і, навпаки, може угробити будь який Майдан.

“Інтер” може підняти будь-якого вискочку на вершину виборчої кампанії і, навпаки, угробити серйозну репутацію. Тому Шувалов стає небезпечним. А Порошенко не вірить, що Шувалов просто так, за великі гроші, буде працювати на нього.

Він прекрасно розуміє, що погони радянського (російського) офіцера, зобов’язують бути разом з Батьківщиною – Росією – в скрутну хвилину”, – вважає політолог і зазначає, що “Шувалов був не самий останній чоловік”.

За його словами, без “Інтера” не може бути виборчої кампанії.

“Вона не може розпочатися, тому що ніхто не знає, кому належить” Інтер “- Хорошковському, Льовочкіну, Шувалову, Суркову … Більш-менш зрозумілий для спецслужб і надійних людей механізм фінансування, але хто віддає команди – невідомо, і це дуже важливо.

Тому Шувалова вигнали не через того, що наша Адміністрація Президента стала страшно патріотичною, а просто стоїть питання про нейтралізацію і рейдерствіо по відношенню до “Інтеру”.

І тоді другий шлях – регулярні пожежі на “Інтері”. Пам’ятаєте, як це починалося? Тобто, або “Інтер” підпорядковується Порошенко, або там постійно буде щось горіти, або там тарганів знайдуть або всі поверхи заллє водою”, – говорить Небоженко.

Політолог припускає, що подальша доля “Інтера” знаходиться в руках Порошенка.

“Він буде жорстоко боротися за “Інтер”, тому що іншого способу задавити конкурентів або вибрати собі потрібного спаринг-партнера типу Бойко або Ляшко просто немає. Тут треба його жорстокість і цинізм по відношенню до “Інтеру” пояснювати не патріотизмом, а тим, що іншого способу боротися за голоси виборців у нього немає”, – зазначає політолог.

На думку Небоженка, вибори “не почнуться, поки” Інтер “не отримає нового господаря. Як, скажімо, “112 канал”.

На уточнення журналіста: “Шустера немає, Шувалова немає,” Інтер “прибирається до рук. Це Порошенко?

“Політолог відповів: “Так, і не тільки він. Така приблизно ситуація складається. І, відповідно, паралельно буде йти робота з руйнування незалежних інтернет-спільнот”.

Небоженко припускає, що останній указ Порошенко про блокування російських сайтів і соцмереж теж носить подвійний характер.

“Можна ж чим завгодно пояснити, можна різними способами назвати: боротьбою з комунізмом, декомунізацією, боротьбою з Росією.

Головне, що в кінцевому підсумку перевагу отримує інформаційно-пропагандистська машина Адміністрації Президента.

Це в кінцевому підсумку. А те, що походу можуть вирішуватися якісь інші завдання, так це ж політика”, – резюмував політолог.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE