Politerno > Україна і світ > Напередодні земельної реформи Порошенко взявся за аграріїв – Корнійчук

Напередодні земельної реформи Порошенко взявся за аграріїв – Корнійчук

  • 25 Травня, 2017
  • 1610 Переглядів
  • 0

Порошенко необхідно взяти під повний контроль МінАПК, оскільки дане відомство буде проводити реформу з продажу землі – “дерибанити землю”, і на кону – мільярди, впевнений політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

Чітким сигналом початку масштабних змін на земельному фронті стала відставка міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового, який 23 травня заявив, що подав у відставку.

Кутовий повідомив, що рішення міністра про відставку – абсолютно природний процес для будь-якої європейської країни і традиційна світова практика. Також він повідомив, що найближчим часом планує зосередитися на питаннях залучення інвестицій в економіку України.

Політичний аналітик Дмитро Корнійчук на своїй сторінці в Facebook прокоментував “так звану” добровільну відставку “Кутового.”

1) Зрозуміло, що дана відставка примусова і вказівка нібито добровільно покинути посаду (без кримінальної справи) прийшла з Банкової.

2) Кутовий був “фунтом” за квотою аграрного лоббі, яке активно загравало з президентом і за це отримало МінАПК.

3) Чому відставка зараз? Порошенко, який розібрався з олігархами, взявся за аграріїв.

З одного боку, аграрії, яки розтовстіли в останні врожайні роки, почали схилятися в сторону Тимошенко. А значить – можуть дати їй грошей.

І з Банкової отримали тепер чіткий сигнал: у вас не тільки заберуть міністра, а ще й вашим бізнесом займуться.

З іншого, Порошенко необхідно взяти під повний контроль МінАПК, оскільки дане відомство буде проводити реформу з продажу землі.

Простіше кажучи, дерибанити землю. І на кону – мільярди, які не хоче пропустити Порошенко…”, – написав Корнійчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE