Politerno > Україна і світ > Аваков розповів про результати антикорупційної спецоперації

Аваков розповів про результати антикорупційної спецоперації

  • 26 Травня, 2017
  • 1493 Переглядів
  • 0

Глава МВС Арсен Аваков в ході години запитань до уряду у Верховній Раді 26 травня заявив, що із 23 затриманих екс-податківців в рамках антикорупційної спецоперації, семеро заарештовані, загальна сума застави складає 350 мільйонів гривень.

“Зараз розглянуті вже майже всі міри запобіжного заходу до затриманих колишніх посадовців Фіскальної служби. І ми маємо зараз не так мало – біля 350 млн застави, 7 осіб зараз арештовані”, – повідомив міністр.

“Щодо декількох людей, яким рішенням суду присуджено особисте зобов’язання і незначні застави, ми приймаємо рішення разом із прокуратурою, і будемо подавати апеляцію”, – додав він.

Аваков також зазначив, що не може коментувати якість нашого суду та нагадав на актуальності якнайшвидшої судової реформи.

Як повідомлялось, 24 травня в 15 областях України пройшла антикорупційна операція, в якій було задіяно близько 2 000 поліцейських, 500 прокурорів, проводилися 450 обшуків.

Поліція заявила, що зібрала докази, що податкова служба під керівництвом Олександра Клименка завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.
23 затриманих податківців доставили на вертольотах до Києва.

В свою чергу суд відпустив під заставу колишніх керівників податкової – екс-начальника Державної податкової служби в Луганській області Антипова та екс-очільника Полтавської ДПС Задорожного.

Також суд відпустив з-під варти під особисте зобов’язання затриманого за підозрою в корупції екс-главу Державної податкової адміністрації Криму Костянтина Циркуна.

Колишньому главі Державної податкової адміністрації в Дніпропетровській області Сергію Шинкаренку суд присудив 2 місяці арешту з альтернативою можливості внесення застави в сумі 100 мільйонів гривень.

25 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що хоче обговорити з генпрокурором Юрієм Луценком варіанти реагування на звільнення судом затриманих у середу колишніх податківців.

Читайте також: Спецоперація проти податківців Януковича: прізвища та подробиці затримання або Шабунін: Антикорупційна спецоперація в день звіту Луценка в Раді – не випадкова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE