Politerno > Україна і світ > Парубій підписав закон про заборону георгіївської стрічки та квоти на телебаченні

Парубій підписав закон про заборону георгіївської стрічки та квоти на телебаченні

  • 26 Травня, 2017
  • 1398 Переглядів
  • 0

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закони про заборону георгіївської стрічки в Україні та запровадження 75%-ї квоти української мови на телебаченні

Про це повідомляє РБК-Україна

“Сьогодні я підписую закон, який передбачає обов’язкову частку української мови на загальнонаціональному телебаченні 75%, бо цей закон – черговий крок з оборони нашого національного простору і нашої мови. Зараз в умовах війни це питання національної безпеки. Як я вчора обіцяв, я невідкладно підписую закон. Його підписано”, – сказав Парубій 26 травня, відкриваючи засідання Ради.

Також він підписав закон про запровадження штрафів за носіння георгіївської стрічки, яку він назвав символом ненависті і ворожнечі.

“Ці стрічки носять люди, які почали війну проти України, хто щодня стріляє в наших воїнів, хто вбиває мирних людей і хто ненавидить Україну”, – заявив спікер.

Раніше 238 депутатів ВР підтримали і ухвалили в цілому законопроект № 2987 «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки”.

Документ передбачає штрафи 850-2550 грн за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської стрічки або її зображення.

Повторне порушення протягом року спричинить більший штраф – від 2550 грн до 5100 грн або адмінарешт до 15 діб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE