Politerno > Україна і світ > НАБУ обшукує Окружний адмінсуд Києва у справі про незаконне збагачення судді Вовка

НАБУ обшукує Окружний адмінсуд Києва у справі про незаконне збагачення судді Вовка

  • 26 Травня, 2017
  • 2538 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 26 травня, детективи НАБУ на підставі постанови слідчого судді проводять слідчі дії (обшуки) за місцем проживання Голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) і в приміщеннях цього суду.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби бюро.

Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінальної виробництва, зареєстрованого 9 грудня 2016 на підставі аналізу електронної декларації за фактом можливого незаконного збагачення голови ОАСК (ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України).

Раніше суддя Окружного адмінсуду Богдан Санін повідомив журналістам, що обшуки проходять і в квартирі голови суду Павла Вовка.

“За інформацією осіб, які назвалися “працівниками НАБУ”, такі дії відбуваються і у будинку голови суду”, – заявив Санін.

Санін уточнив, що Вовк відсутній на робочому місці в суді і не виходить на зв’язок.

“Будь-які заяви про можливий зв’язок між слідчими діями НАБУ і адміністративними виробництвами ОАСК щодо діяльність Бюро, зокрема зі справою про оскарження призначення Першого заступника Директора Національного бюро Гізо Углава, є відверто спекулятивними і не мають підтвердження. Підкреслюємо, що розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК розпочато детективами НАБУ 9.12.2016. Тоді як справа про оскарження призначення Гізо Углава, зареєстрована в ОАСК 11.04.2017 “, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Також зазначається, що починаючи з грудня 2015 в роботі ОАСК було 28 справ, відповідачем в яких виступало НАБУ.

Як повідомлялось, 26 травня, в Окружному адміністративному суді Києва з ранку проходять обшуки, судді пов’язують це з розглядом двох справ проти НАБУ.

Про це в Facebook повідомив суддя Окружного адмінсуду Богдан Санін.

Напередодні Глава представництва Європейського Союзу в Україні Хью Мінгареллі заявив, що в Україні багато людей, в тому числі від влади, перешкоджають роботі НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE