Politerno > Тернопільщина > Представники майже тридцяти країн взяли участь у Міжнародному інвестиційному форумі на Тернопільщині

Представники майже тридцяти країн взяли участь у Міжнародному інвестиційному форумі на Тернопільщині

  • 26 Травня, 2017
  • 1661 Переглядів
  • 0

Офіційне відкриття першого дня Міжнародного інвестиційного форуму на Тернопільщині відбулося 24 травня. У цій події беруть участь представники майже тридцяти країн, посли та консули іноземних держав в Україні, а також офіційні делегації.

Перший день форуму розпочався у Збаразькому замку. Привітав учасників форуму міський голова Сергій Надал, який підкреслив, що наше місто залишається відкритим до співпраці, а мерія міста забезпечить максимально комфортні умови для інвесторів.

«Тернопіль має успішний досвід роботи з міжнародними установами, продовжує реалізацію проектів з ЄБРР, Світовим банком та іншими європейськими фондами, – сказавСергій Надал. – Приємно, що наше місто отримало відзнаку Euro-China Green & Smart City Awards у двох номінаціях: енергоефективність та управління муніципальними утвореннями на рівні з такими містами, як Будапешт, Хельсінкі та ін. Також Тернопіль постійно відзначають у різних авторитетних рейтингах, які проводять іноземні компанії».

Очільник Тернополя додав, що наразі у місті працюють 84 компанії з іноземними інвестиціями, серед яких представники 26 країн.

«Ключовим завданням Тернополя є максимальне створення нових робочих місць, залучення інвестицій, створення позитивного бізнес-середовища та розвиток міської інфраструктури. Тому радий, що такий інвестиційний форум відбувається на Тернопільщині і запрошую представників інвесторів до Тернополя», – підкреслив Сергій Надал.

Під час форуму гості ознайомлюються з інвестиційними можливостями міста та області, вивчають досвід співпраці з органами місцевого самоврядування компаній інвесторів, які уже успішно працюють у регіоні.

«Головним завдання міської ради є створення сприятливого клімату для бізнес-середовища, створення нових робочих місць, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Незважаючи на економічну кризу, у Тернополі збільшується кількість зареєстрованих підприємців, які сплачують податки та працюють на благо міста та країни».

Зі слів очільника Тернополя, основні нарахування до бюджету міста наразі надходять від малого та середнього бізнесу. Влада ж міста іде на зустріч підприємцям та запровадила автоматичне продовження договорів оренди землі та комунального майна.

«Сподіваюся, інвестиційний форум буде мати продовження та дасть старт створенню нових успішних проектів у Тернополі», – додав Сергій Надал.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE