Politerno > Україна і світ > Трамп показав, що готовий говорити з сильними, а слабаки і маріонетки отримають тільки команду “Виконувати!” і “копняки”, – Корнійчук

Трамп показав, що готовий говорити з сильними, а слабаки і маріонетки отримають тільки команду “Виконувати!” і “копняки”, – Корнійчук

  • 26 Травня, 2017
  • 1618 Переглядів
  • 0

Те, що відбулося на саміті НАТО красномовно продемонструвало психологію Трампа: він готовий на рівних говорити тільки з сильними, а слабаки і маріонетки отримають тільки команду “Виконувати!” і “копняки”

Так вчинки Трампа на саміті НАТО у статті РІА Новини прокоментував політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

Глави держав і урядів країн НАТО провели в Брюсселі експрес-саміт, присвячений вимогам США, і прийняли рішення про вступ альянсу до коаліції по боротьби з терористичним угрупуванням “Ісламська держава”, про розширення підтримки коаліції і створення антитерористичного підрозділу, а також про підготовку національних планів по збільшенню оборонних витрат.

Американський президент Дональд Трамп прибув до бельгійської столиці ще в четвер, зустрівся там з прем’єром Бельгії, лідерами інститутів ЄС і президентом Франції. Але головною метою його візиту був саме саміт Північноатлантичного альянсу, в якому новий лідер США взяв участь вперше.

Трамп знову закликав членів НАТО до виконання фінансових зобов’язань перед організацією, назвавши несправедливістю недостатні, на його думку, витрати на оборону 23 країн-членів альянсу.

Аналізуючи перебіг подій на саміті Дмитро Корнійчук зазначив:

“По-перше, йому вдалося домогтися офіційного приєднання НАТО до коаліції проти ІДІЛ. Чим це важливо? Тепер це не буде виглядати, як якісь бомбардування Сирії і Іраку американцями при проливають сльози про мирні жертви європейців.

З цього моменту боротьба з ІДІЛ – це колективна позиція Заходу, як було з Югославією (навіть при відмові військ НАТО брати участь у військових операціях проти ІДІЛ). тобто, Трамп домігся принципу “кругової поруки”. І відповідно – додав Європі нових “смертників” з боку ІДІЛ.

По-друге, Трамп продавив серед членів НАТО збільшення їх бюджетів на фінансування Альянсу. Чим це вигідно Трампу? Всі пам’ятають його передвиборні обіцянки, що він зменшить витрати американських платників податків на операції поза США.

Тепер можна відзвітувати: якщо Європа хоче, щоб ми її рятували, то нехай за це платить.

По-третє, Трамп досить двояко висловив свою позицію з приводу Росії. З одного боку, публічно назвав Росію головною загрозою для НАТО. З іншого – в кулуарних переговорах з лідерами ЄС висловив дещо іншу думку.

Що змусило президента Євросоюзу Туска сумно заявити: у ЄС і США немає спільного бачення щодо Росії. А позиція Туска відома: тільки “холодна війна”.

Ну а особливо я хочу відзначити епізод, коли Трамп на фотосесії відштовхнув прем’єра Чорногорії (країну недавно прийняли в НАТО за підтримки США).

Це дуже красномовно показує психологію Трампа. Він готовий на рівних говорити тільки з сильними. А слабаки і маріонетки отримають тільки команду “Виконувати!” і “копняки”.

Це на тему, чому Трамп не зустрічається з Порошенком…”, – написав Корнійчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE