Politerno > Україна і світ > Балчун звинуватив поліцію в непрофесіоналізмі після звинувачень в завищенні вартості вагонів

Балчун звинуватив поліцію в непрофесіоналізмі після звинувачень в завищенні вартості вагонів

  • 27 Травня, 2017
  • 1428 Переглядів
  • 0

Глава правління “Укрзалізниці” Войцех Балчун заявив, що здивований інформацією про те, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати коштів на покупку вагонів.

Свої доводи про те, чому такі звинувачення безпідставні він виклав в Facebook.

Раніше поліція повідомила, що перевірить інформацію про завищення цін на рухомий склад, в результаті якого ціна оголошеної до закупівлі партії була незаконно завищена на 185 млн грн.

Повідомлялося, що “Укрзалізницею” на 2017 рік передбачено придбання 5890 вантажних напіввагонів на загальну суму 4,8 млрд грн без урахування ПДВ. Вартість закупівлі одного напіввагона на основі дослідження ринку і фактичного замовлення на січень 2017 визначалася на рівні від 780 до 800 тис грн без ПДВ.

“Посадові особи ВАТ “УЗ “підписали протокол узгодження ціни напіввагона, завищеною приблизно на 76 тис грн кожен”, – повідомили в поліції.

Балчун назвав цю інформацію від поліції “черговим наступ на його команду”.

“Зараз підуть спекуляції навколо інциденту з 139 пасажирськими. Вчора – інформація Національної поліції про кримінальне провадження “за фактом розтрати коштів службовими особами ПАТ “Укрзалізниця”. Така постановка питання, скажімо делікатно, мінімум викликає подив “, – написав Балчун.

Він зазначив, що правоохоронці перевірятимуть інформацію про завищення цін на рухомий склад, в результаті якого ціна оголошеної до закупівлі партії була незаконно завищена на 185 млн грн.

“Пояснимо: поки тільки оголошений тендер на 2450 штук. Собівартість будівництва вагона опрацьована і перевірена робочою групою Національного комітету з промислового розвитку, дорадчо-консультативного органу Кабінету Міністрів України. Ціна очікуваної, вхідної до торгів, очікуємо її зниження в ході торгів на Прозорро, куди доступ мають всі зацікавлені. Зрештою, ці вагони не закуплені. Мова про тендер, тільки наміри придбати в результаті прозорих торгів, лоти з можливістю зниження ціни. Нагадаємо, тендер в першому кварталі не відбувся через відсутність пропозицій нібито через дуже низьку очікувану ціну”, – написав глава “Укрзалізниці”.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що проти голови “Укрзалізниці” Войцеха Балчуна відкриють кримінальне провадження за фактом порушень при закупівлі лиття китайського виробництва.

Читайте також: Омелян та “Народний фронт” кажуть, що Балчуну час піти

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE