Politerno > Україна і світ > “Схеми” заявляють про тиск з боку СБУ щодо сюжету про люксові автівки працівників управління захисту економіки (Відео)

“Схеми” заявляють про тиск з боку СБУ щодо сюжету про люксові автівки працівників управління захисту економіки (Відео)

  • 1 Червня, 2017
  • 1596 Переглядів
  • 0

Журналісти програми розслідувань Схеми заявили, що Служба безпеки України намагалася зняти з ефіру сюжет про елітні автомобілі співробітників спецслужби.

“Як і в 2015 році, буквально за півтори години до ефіру, коли випуск повністю змонтований і переданий на UA: Перший без можливості вносити будь-які зміни в його зміст, ми отримали лист за підписом голови начальника управління взаємодії із засобами масової інформації Олени Гітлянська з натяком на кримінальну відповідальність в разі виходу сюжету в ефір “, – йдеться в повідомленні програми в Facebook.

Відзначається, що в сюжеті йдеться про автопарк співробітників одного з найбільш “грошових” управлінь СБУ – Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки.

“Ми зняли, на яких машинах щодня приїжджають на роботу його співробітники. Діапазон вартості автомобілів працівників цього управління коливається в межах від 30 до 80 тисяч доларів. Зарплата з бюджету – від 8 до 30 тисяч гривень”, – повідомили журналісти.

Про свої спостереження завчасно за тиждень до ефіру “Схеми” повідомили СБУ, щоб отримати коментарі. Натомість, в останній момент, перед ефіром, отримали лист-погрозу.

“Що це – як не зловживання поняттям секретності своїх співробітників, дані про яких вже зустрічались раніше у ЗМІ та публічних документах, яких щодня можна зустріти у публічному місці поблизу СБУ? І чи не для того це робиться, що спробувати приховати сумнівний спосіб їхнього заробітку з точки зору закону?”, – пишуть журналісти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE