Politerno > Україна і світ > Дональд Трамп виводить країну з Паризької кліматичної угоди

Дональд Трамп виводить країну з Паризької кліматичної угоди

  • 1 Червня, 2017
  • 1410 Переглядів
  • 0

Перш ніж оголосити про своє історичне рішення, яке матиме неабиякий вплив на весь світ, Трамп заявив, що його адміністрація “крок за кроком виконує обіцянки, які я дав американському народу”.

Про це лідер демократичного світу заявив під час прес-конференції у Білого дому, повідомляє ВВС.

“Щоб реалізувати мій урочистий обов’язок захищати Америку та її громадян, Сполучені Штати вийдуть з Паризької кліматичної угоди, але почнуть переговори про повторний вступ до неї або зовсім нової угоди на умовах, вигідних для США, їх підприємств, їх робітників, їх народу, їх платників податків», – заявив президент.

Також Трамп стверджує, що угода є прикладом того, як “Вашингтон уклав угоду, яка шкодила інтересам США виключно для вигоди інших компаній”.

“Як людина, яка глибоко піклується про навколишнє середовище, і я це роблю, я не можу з чистою совістю підтримувати угоду, яка шкодить США”, – заявив господар Овального кабінету, знову повторивши свою тезу про втрату робочих місць через цю угоду.

На його думку, вона вигідна Китаю і Індії, але приносить шкоду США.

“Угода є масовим перерозподілом багатства Сполучених Штатів в інші країни”, – додав він.

За даними ЗМІ, президента США напередодні остаточно переконав лист від 22 сенаторів-республіканців, які закликали президента до повного виходу з угоди, що є спадщиною екс-президента Барака Обами.

Відзначимо, що Трамп цим рішенням сигналізує всьому світу, що Америка не ставить на перше місце глобальну зміну клімату. Крім того, єдиними країнами, які також проти угоди, є Нікарагуа і Сирія.

Водночас, лідери Євросоюзу дуже критично налаштовані по відношенню до планів Трампа і неодноразово критикували його за це.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE