Politerno > Україна і світ > Суд відмовився відбирати землю у компанії Шуфрича і Бродського

Суд відмовився відбирати землю у компанії Шуфрича і Бродського

  • 5 Червня, 2017
  • 1756 Переглядів
  • 0

Господарський суд Києва відмовив київській прокуратурі в задоволенні позову про розірвання договору оренди території на Подолі.

Господарський суд Києва повністю відмовив у задоволенні позову заступника прокурора Києва, який представляв Київраду, що вимагала розірвати договір оренди земельної ділянки, площею 4,5659 га, на вулиці Електриків, 23-б у Подільському районі.

Рішення було прийнято суддею Вікторією Сіваковою і опубліковано в реєстрі судових рішень.

Договір був підписаний з ПАТ “Київський річковий порт”. На цій території проходить будівництво житлового комплексу Rybalsky.

Прокуратура вимагала розірвати договір оренди і повернути землю громаді. Аргументацією позову було нецільове використання землі – прокуратура заявила, що будівництво на цій території не передбачено умовами договору.

Відзначається, що на одне з п’яти засідань у справі про повернення ділянки громаді Києва не з’явився представник Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА.

Засідання, на якому прийнято рішення про відмову, датоване 25 травня, хоча на попередньому засіданні 16 травня було винесено постанову про продовження строків розгляду на 15 днів, тобто засідання мало відбутися 1 червня.

Відповідно до опублікованого журналістами програми Схеми договору оренди, цільове призначення цієї території – “експлуатація і обслуговування майнового комплексу”.

У договорі також зазначено, що ділянка може використовуватися лише в цільовому призначенні.

“Київський річковий порт”, за даними журналістів-розслідувачів, – компанія, підконтрольна нардепу Опозиційного блоку Нестору Шуфричу та екс-голові Держкомпідприємництва Михайлу Бродському – майже 50% акцій компанії належать, через посередників і напряму, людям з оточення Шуфрича і Бродського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE