Politerno > Україна і світ > У Перемишлі під вигуки польських націоналістів пройшла українська хода на честь воїнів УНР (Відео)

У Перемишлі під вигуки польських націоналістів пройшла українська хода на честь воїнів УНР (Відео)

  • 12 Червня, 2017
  • 1839 Переглядів
  • 0

У Перемишлі під охороною поліції і антиукраїнські вигуки місцевих радикалів відбулася щорічна акція вшанування солдатів і офіцерів армії УНР, які воювали в союзі з Польщею в 1920 році.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Український оркестр заглушувався польським гімном, що лунав з вікон будинків, розташованих уздовж вулиць, по яких проходила хода до Українського військового цвинтаря.

Голова Спілки українців у Польщі Петро Тима заявив, що така агресія проти учасників акції ініційована ворогами двох країн.

“Мета традиційної ходи – вшанувати пам’ять понад двох з половиною тисяч солдатів і офіцерів Армії Української Народної Республіки, союзників Польщі в боротьбі за незалежність в 1919-1920 роках”, – сказав він.

У знак підтримки українців в ході взяла участь Іоанна Онишкевич – онука Юзефа Пілсудського , колишній міністр іноземних справ Польщі Кшиштоф Станівський, священик Томаш Достатній та представники міської влади Перемишля.

Відзначимо, що в обмін на військову підтримку поляків у боротьбі проти більшовиків лідер УНР Симон Петлюра погодився з переходом Західної України під контроль Польщі (так званий Варшавський договір 21 квітня 1920 року).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE