Politerno > Україна і світ > Аваков виграв суд проти Лещенка – той каже, що міністр витратив на суд державні кошти

Аваков виграв суд проти Лещенка – той каже, що міністр витратив на суд державні кошти

  • 13 Червня, 2017
  • 1460 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Подільський райсуд Києва зобов’язав нардепа БПП Сергія Лещенка спростувати інформацію про стеження за ним.

Про це Аваков написав на своєму Twitter, оприлюднивши документи з рішенням суду.

 “Рішення суду: інформація Лещенка на Deutsche Welle про стеження з боку МВС є брехливою”, – заявив міністр.

В свою чергу, народний депутат від БПП Сергій Лещенко, коментуючи заяву міністра, повідомив, що оскаржуватиме рішення суду.

За його словами, він не був поінформований повісткою про засідання суду, на якому було ухвалене відповідне рішення.

“Вказане рішення суду є не тільки незаконним, але й абсурдним. Аргументи судді нам невідомі та будуть вивчені після отримання повного тексту судового рішення. Показово інше – справа слухалася більше року за попереднього складу суду і, щойно було змінено суддю, як майже миттєво було винесене потрібне Авакову рішення”, – написав він у Facebook.

Також, за словами Лещенка, крім Авакова на нього подало позов Міністерство внутрішніх справ України, сплативши при цьому 1 тисячу гривень державних коштів.

“Тобто Аваков за рахунок платників податків займається зведенням особистих рахунків. Поданий проти мене позов – єдиний за три роки, поданий від імені МВС у подібній категорії справ, що вказує на упередженість міністра”, – підкреслив політик.

Також нардеп зазначив, що Аваков у якості доказу надав суду висновок спеціаліста в експертизі, проведеній Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України, який підпорядковується самому міністру.

“Інформація, яку оскаржував Аваков, була поширена на території Німеччини (саме це і підтверджено висновком ДНДЕКЦ МВС України), а дія Цивільного кодексу України на цю державу не поширюється. Хоча суд та Аваков так не вважають”, – повідомив депутат.

Лещенко додав, що один з відповідачів – німецька телерадіокомпанія Deutsche Welle, не є юридичною особою, зареєстрованою в Україні.

“Всі співробітники оформлені у німецькій юридичній особі, а на території України ними не було створено представництв або дочірніх компаній. В такий спосіб позов Авакова проти німецької юридичної особи до Подільського суду Києва є абсурдним, а визнання суддею їх належним відповідачем – проявом заангажованості”, – написав народний депутат.

“Рішення на користь Авакова не здивувало мене, а лише утвердило в думці про використання судової гілки влади чинною правлячою верхівкою для досягнення своїх особистих політичних та корупційних цілей. Хотілося би, щоб так само колись суд України виніс рішення і по справі рюкзаків Авакова. З огляду на викладене вище, я маю намір оскаржувати винесене на користь Авакова рішення”, – підсумував він.

Як відомо, мова йде про інтерв’ю з Лещенком, опубліковане 18 листопада 2015 року, в якому він заявив, що відчуває за собою незаконне стеження з боку правоохоронних органів, зокрема, прослуховування мобільних телефонів.

На запитання, хто може стояти за стеженням, нардеп відповів: “Це робить (голова МВС Арсен – прим. ред.) Аваков та (депутат Микола – прим.ред.) Мартиненко, обидва вони стали фігурантами публікації останніми місяцями й вони об’єднали зусилля і зокрема працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС”.

Лещенко тоді зазначив, що інформацію щодо нього збирають з метою з’ясування джерел інформації, а також подальшої дискредитації.

Згідно з документом, оприлюдненим главою МВС, суд визнав інформацію “недостовірною, такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію Авакова”, і зобов’язав Лещенка спростувати її.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE