Politerno > Україна і світ > “Схеми”: Співробітника СБУ, який брав участь в акції під будинком Шабуніна, усунули з посади

“Схеми”: Співробітника СБУ, який брав участь в акції під будинком Шабуніна, усунули з посади

  • 13 Червня, 2017
  • 1578 Переглядів
  • 0

Співробітник Служби безпеки України, який брав участь в акції під будинком антикорупційного активіста Віталія Шабуніна 9 квітня, усунений з посади, а щодо його дій призначене службове розслідування.

Про це йдеться у відповідях Служби безпеки України на відповідні запити.

Журналісти програми “Схеми” поцікавилися в СБУ, чи усунений з посади або звільнений співробітник Департаменту захисту національної державності Роман Матковський, та чи пов’язане таке рішення з його участю у подіях 9 квітня.

“Зазначений військовослужбовець відсторонений від виконання обов’язків по раніше займаній посаді”, – мовиться у відповіді на запит.

​Решта запитань залишені без відповіді.

Разом з тим, очільник СБУ призначив службове розслідування щодо дій Романа Матковського.

“Управлінням внутрішньої безпеки здійснюється перевірка фактів та обставин (…) щодо можливої організації (…) Матковським Р.М. акції пікетування поблизу будинку Шабуніна В. 9 квітня”, – написав заступник голови СБУ Михайло Глуговський у відповідь на звернення юристів “Центру протидії корупції”.

Він також пообіцяв додатково повідомити про результати службового розслідування.

У квітні програма “Схеми” повідомила, що на акцію протесту під будинком голови ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна працівники СБУ виїжджали просто з-під будівлі відомства, діяли злагоджено з мітингувальниками, яких дочекались на метро “Славутич”, і кортежем поїхали до будинку активіста, а відеозйомкою акції з дрона на місці подій керував безпосередньо працівник департаменту захисту національної державності СБУ Роман Матковський.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE