Politerno > Україна і світ > Засудженому в США росіянину Буту можуть додати термін за розмову з журналістом RT

Засудженому в США росіянину Буту можуть додати термін за розмову з журналістом RT

  • 13 Червня, 2017
  • 1803 Переглядів
  • 0

Відносно засудженого в США росіянина Віктора Бута розпочато дисциплінарне провадження за розмову по телефону з журналістом російського телеканалу RT, який не мав на це дозвіл.

Про це повідомив кореспонденту ТАСС адвокат росіянина Олексій Тарасов.

Буту можуть збільшити термін ув’язнення або перевести на режим утримання в ізоляторі.

За словами адвоката, згадана розмова по телефону була схвалена адміністрацією в’язниці Меріон (штат Іллінойс) і “відбувся 5 травня поточного року”.

Згідно з його інформацією, співробітниця RT, зв’язуються телефоном з Бутом, в ході бесіди передала трубку своєму колезі, не внесеному до списку осіб, яким американська влада дозволила контактувати з ув’язненим росіянином.

“Ця телефонна розмова була прослухана, тюремна влада природно на той момент не розуміла, з ким він говорить”, – пояснив адвокат, додавши, що інтерв’ю було взято і опубліковано на сайті RT.

Терміни завершення розгляду поки не відомі.

“Провадження було розпочато в кінці травня. Поки ще не відомо, яке рішення буде прийнято”, – сказав адвокат.

Він уточнив, що в даному випадку у нього мало можливостей допомогти Буту, так як “в основному все на розсуд наглядачів”.

Віктор Бут був затриманий в 2008 році в столиці Таїланду на підставі ордера, виданого місцевим судом за запитом США. Проти нього висунули звинувачення в незаконному постачанні зброї угрупованню “Революційні збройні сили Колумбії”, яка вважається в США терористичною організацією. У 2010 році Бута екстрадували в США. У квітні 2012 року він був засуджений до 25 років в’язниці і грошового штрафу в розмірі $ 15 млн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE