Politerno > Україна і світ > ІДІЛ дала сигнал здійснювати теракти по всьому світу під час Рамадану

ІДІЛ дала сигнал здійснювати теракти по всьому світу під час Рамадану

  • 13 Червня, 2017
  • 1546 Переглядів
  • 0

У священний для мусульман місяць Рамадан міжнародна терористична організація “Ісламська держава” закликає здійснювати теракти. Цілями бойовиків названий Захід, Близький Схід, Росія і Азія.

Аудіоповідомлення, яке надійшло від представника бойовиків, закликає прихильників угруповання починати, зокрема, атаки в США, Європі, Росії, Австралії, Іраці, Сирії, Ірані і на Філіппінах.

Звуковий файл був поширений 12 червня на каналі ісламістів в Телеграм-додатку для обміну повідомленнями. Його пов’язують з офіційним представником угруповання Абу аль-Хасаном аль-Мухаджиром. Достовірність запису не може бути незалежно перевірена, хоча голос був такий же, як і у попереднього аудіоповідомлення, також, ймовірно, від Мухаджира.

Тим часом, Сполучені Штати ввели фінансові санкції стосовно двох передбачуваних бойовиків-ісламістів, яких звинувачують у виробництві хімічної зброї, повідомили в Казначействі США 12 червня. Повідомляється, що це перші такого роду санкції у відношенні члена угруповання “Ісламська держава”.

У заяві говориться, що серед осіб, які потрапили під санкції, є ватажок ісламістів, відповідальний за створення бомб в іракській провінції Кіркук. Інший ісламіст визнаний Держдепартаментом як “глобальний терорист”.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що терористична організація “Ісламська держава” перейшла в наступну стадію свого існування, яка характеризується нападами і вбивствами цивільних поза територіями, контрольованими в Іраку і Сирії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE