Politerno > Україна і світ > Петро Порошенко веде переговори з президентом Грузії про екстрадицію Саакашвілі, – Сакварелідзе (Відео)

Петро Порошенко веде переговори з президентом Грузії про екстрадицію Саакашвілі, – Сакварелідзе (Відео)

  • 14 Червня, 2017
  • 1604 Переглядів
  • 0

Петро Порошенко дуже активно веде переговори уже тривалий час з Бідзіною Іванішвілі, акціонером “Газпрому”, російським олігархом, який сьогодні керує Грузією.

Про це на телеканалі ZIK заявив Давид Сакварелідзе, екс-заступник генпрокурора України, прибічник лідера “Руху нових сил” Михайла Саакашвілі.

Також гість студії пояснив причину переговорів Президента з Іванішвілі. “З усіх каналів вже кажуть, що коли Саакашвілі у своїй політичній опозиційній діяльності не зупиниться – його екстрадують до Грузії”, – зазначив пан Сакварелідзе.

Політик вважає, що ціннісна база у Саакашвілі і Петра Порошенка дуже відрізняється. “Одне можна сказати – сам Петро Олексійович не горів бажанням пускати Саакашвілі в українську політику”, – заявив прибічник екс-президента Грузії.

Сакварелідзе пригадав, що Саакашвілі дуже активно підтримував Майдан 2004-го і все прогресивне, що було в Грузії з 2004 року. “У 2014 році він приїжджав кожні кілька тижнів зі США, запрошував різних іноземних політиків. Він зняв з літака Маккейна і привів його на Майдан”, – наголосив гість студії.

Водночас Порошенко ще відтоді думав, що зможе зупинити війну, і боявся пускати Михайла Саакашвілі в Україну, оскільки не хотів злити Путіна і остерігався великої популярності екс-президента Грузії.

“Саакашвілі заявив, що він був би не проти очолити антикорупційне бюро України. Його відговорювали від цього, почався переполох у політичній еліті України. Тут же був дзвінок Адміністрації президента – Порошенко запропонував поїхати до Одеси з делегацією, очолити нараду. Там Саакашвілі було дуже багато, його після того скерували очільником Одеської ОДА”, – зауважив Сакварелідзе.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE