Politerno > Тернопільщина > “Тернопіль вечірній” більше не слугує меру Тернополя?

“Тернопіль вечірній” більше не слугує меру Тернополя?

  • 14 Червня, 2017
  • 1766 Переглядів
  • 0

На початку становлення незалежної України Тернопільська міська рада заснувала власне друковане видання “Тернопіль вечірній”. Рупор мерії завжди слугував його очільникам. Але після того, як влада перестала його фінансувати, мотивуючи цей крок роздержавленням, редакційна політика “Тернополя вечірнього” кардинально змінилася в сторону гострої критики тернопільської влади і особливо міського голови Сергія Надала.

Про це пише “Репортер“.

Скажімо, 13 червня, на інтернет-сайті “Тернополя вечірнього” з’явилася різка стаття під красномовною назвою: “Надал у “кращих” традиціях епохи Азарова звільнив з роботи свого опонента”. При чому подібні публікації за останній час мають системний характер.

Пояснити таку редакційну позицію «Тернополя вечірнього» просто. На початку 2017 року Тернопільська міська рада оголосила конкурс серед друкованих ЗМІ на розміщенні звітів про роботу. На розгляд учасників торгів запропоновано 250 тис. грн. Саме на ці чверть мільйона апріорі могли розраховувати працівники “Тернополя вечірнього”. Але не так сталося. Перемогу в конкурсі отримали видання, лояльні до міського голови або які мають до нього безпосереднє відношення. Ці кошти поділили між собою «Нова «Тернопільська газета» (головний редактор Микола Мартинчук), яка відкрито співпрацює з мером (навіть ходять чутки, що він має у ній частку власності), та «Вільне життя», власник якого Петро Федоришин теж має партнерські стосунки з Сергієм Надалом.

“Вечірка” ж залишилася з носом. Не маючи належного фінансування, перестала виходити друкована версія газети. Творчий колектив перейшов в світову павутину. Там він вже фактично не залежить від влади, а тому його працівники в своїх публікаціях дозволяють собі гостро критикувати владу в особі Сергія Надала.

Очевидно, заслужено, адже, саме від “кинув” колись рідне видання в найскладніший період.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE