Politerno > Україна і світ > Сенат США схвалив розширення санкцій проти Росії

Сенат США схвалив розширення санкцій проти Росії

  • 15 Червня, 2017
  • 1498 Переглядів
  • 0

Законопроект про розширення антиросійських санкцій прийнятий сенатом США. Нові заходи пропонується ввести в якості покарання за “втручання в президентські вибори”. Попереду – голосування в палаті представників

Американські сенатори в середу, 14 червня, більшістю голосів схвалили законопроект, що розширює санкції проти Росії, повідомляє Associated Press.

За проголосували 97 сенаторів, проти – 2. Таким чином, сенатори підтримали ініціативу доповнити законопроект про санкції проти Ірану поправкою про нові санкції проти Росії.

Документ тепер чекає голосування в палаті представників.

Автори законопроекту в першу чергу пропонують модифікувати указ президента Барака Обами про санкції проти Росії, що дозволить вводити обмеження проти російських галузей, які раніше на санкції не наражалися. Крім того, сенатори планують перекрити можливості обходу санкцій.

Наприклад, передоплату за російські товари і сировину з боку західних покупців. У сенаті впевнені, що авансові платежі за поставку товарів можна розглядати як приховане кредитування російських компаній, що знаходяться під санкціями.

У законопроекті прописана можливість поширення санкцій на російські держкомпанії, що працюють в залізничному і судноплавному секторах. Сенатори пропонують заблокувати їхні активи в американській юрисдикції.

Санкції торкнуться і нафтогазової галузі. Пропонується посилення директиви №4 в рамках пакета секторальних санкцій, яка обмежує передачу технологій для розвідки і видобутку нафти на глибоководді, на арктичному шельфі і в сланцевих формаціях.

Сенатори за допомогою директиви хочуть заборонити всім американським компаніям поставляти товари, послуги або технології будь-яким російським компаніям, які ведуть такі проекти. Також американським енергетичним компаніям буде заборонено брати участь в глибоководних, арктичних і сланцевих проектах спільно з російськими.

Проект також передбачає, що адміністрація США повинна буде підготувати для конгресу кілька разових або періодичних звітів, які зачіпають Росію. Мінфін США за участю Національної розвідки і Держдепартаменту підготує звіт щодо провідних політичних фігур та “олігархів” в Росії, включаючи оцінку їх фінансового стану і джерел доходу, взаємин з президентом Володимиром Путіним, а також оцінку потенційного впливу вторинних санкцій (заборон, що розповсюджуються на треті країни ) щодо російських “олігархів”, держпідприємств чи інших структур, пов’язаних з державою.

Ці ж відомства протягом 180 днів повинні направити в конгрес доповідь, яка детально оцінює можливі наслідки від розширення секторальних санкцій за рахунок включення в них операцій з російськими держоблігаціями. Крім того, передбачений звіт, що виявляє і розслідує “незаконні фінансові потоки”, які стосуються Росії (пов’язані з фінансуванням тероризму, наркотрафіку, поширенням зброї масового знищення, відмиванням грошей і т.д.).

Для того щоб нові санкції вступили в силу, законопроект повинен бути затверджений в палаті представників, після чого документ потрапить на стіл до президента Дональда Трампа. Немає інформації про те, чи планують палата представників і адміністрацій Трампа підтримувати нові санкції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE