Politerno > Україна і світ > Замість АТО буде закон про деокупацію, – Пашинський (Відео)

Замість АТО буде закон про деокупацію, – Пашинський (Відео)

  • 15 Червня, 2017
  • 1454 Переглядів
  • 0

Зараз режим називається Антитерористична операція (АТО). А після внесення змін до законодавства буде закон України про деокупацію окупованих територій. Там буде передбачена процедура застосування військ, координація і єдиний центр управління.

Про це на телеканалі ZIK заявив Сергій Пашинський, нардеп фракції “Народний фронт”, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Наразі немає чіткої відповіді на запитання, хто несе відповідальність в так званій АТО – МВС, АТЦ чи військові. “І це правова колізія”, – визнав голова комітету ВР з питань національної безпеки та оборони.

Пан Пашинський зізнався, що на момент реалізації контрзаходів Україна зіткнулася із законодавчими проблемами. “Не забувайте, що війна Росії проти нас продовжується. Є і анклав – Придністров’я. Як воно буде себе поводити, якщо буде загострення? Як нам реагувати? Ми повинні створити правовий механізм”, – наголосив голова оборонного комітету.

Як тільки новий інструмент буде створений – Антитерористичний центр (АТЦ) буде скасовано як центр управління зоною АТО. “А замість цього буде введений новий інструмент. Його робоча назва – оперативний штаб. Тобто це фактично буде ставка у полі на війні”, – пояснив Пашинський.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE