Politerno > Україна і світ > Папа римський позбавив корупціонерів надії потрапити до раю

Папа римський позбавив корупціонерів надії потрапити до раю

  • 19 Червня, 2017
  • 1574 Переглядів
  • 0

Ватикан розглядає заходи, які можуть бути прийняті до членів мафії і корупціонерам у всьому світі.

Про це поінформував представник Святійшого престолу, передає сьогодні RFI.

Представники церкви, юристи, дипломати і поліцейські з п’ятдесяти країн зібралися у Ватикані 15 червня для проведення “Міжнародних дебатів про корупцію”. “В даний час виникла необхідність у поглибленні, як на міжнародному рівні, так і на рівні правової основи церкви, питання про відлучення від церкви за корупцію і членство в мафіозних організаціях”, – йдеться в комюніке.

Папа Франциск в червні 2014 року вже відлучив від церкви членів калабрійської мафіозної групи Ндрангета, але відносини між церквою і організованою злочинністю залишаються неоднозначними. Поки що католицька церква не мала достатніми юридичними підставами для такого відлучення.

“Ми поставили собі питання, чому інші регіони Італії та весь інший світ повинні жити за іншими законами. Група експертів підняла також проблему колумбійських і мексиканських наркобаронів. Нам необхідний загальний документ міжнародного масштабу”, – заявив один з членів робочої групи.

Рішення Ватикану про відлучення від церкви “є дуже важливим сигналом”, – підтверджує і генеральний прокурор Реджіо ді Калабріа. Відлучення – це найсуворіша міра, передбачена католицькою церквою.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE