Politerno > Україна і світ > Макрон готує зустріч по України до саміту G20

Макрон готує зустріч по України до саміту G20

  • 22 Червня, 2017
  • 1333 Переглядів
  • 0

Президент Франції Еммануель Макрон планує провести зустріч в Нормандському форматі (Франція, Німеччина, Україна, Росія) перед самітом G20, який запланований на 7-8 липня в Гамбурзі.

Макрон хоче краще зрозуміти, на якому етапі перебуває врегулювання української проблеми, повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на інтерв’ю французького президента для газети “Фігаро”.

“У тому, що стосується українського питання, я дам вам чітку відповідь після моїх перших переговорів в рамках Нормандського формату. Але абсолютно точно, що наш обов’язок – захищати Європу і її союзників в регіоні. За даним питання ми не повинні відступати від своєї позиції”, – наголосив він.

Як повідомлялося, Е.Макрон за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним 30 травня заявив про необхідність проведення переговорів “нормандської четвірки” (Франція, Німеччина, Україна, Росія) якомога швидше.

Українська сторона підтвердила готовність до проведення зустрічі “нормандського формату” на найвищому рівні. Перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко у середині червня повідомив, що зустріч лідерів “нормандської четвірки” відбудеться “набагато швидше, ніж до кінця літа”.

21 червня помічник президента РФ Юрій Ушаков повідомив, що телефонна розмова лідерів “нормандської четвірки” відбудеться до кінця червня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE