Politerno > Тернопільщина > Петро Ландяк пропонує прийняти Кодекс честі депутата для розгляду земельних питань

Петро Ландяк пропонує прийняти Кодекс честі депутата для розгляду земельних питань

  • 22 Червня, 2017
  • 1575 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Громадянська позиція” в Тернопільській міській раді Петро Ландяк за підсумками антикорупційного форуму, котрий 20 червня відбувся в Тернополі в готелі “Авалон”, та у відповідь на запитання “що він зробив, для недопущення чи зменшення корупційних проявів в роботі міської ради” розповів про розроблений ним Кодекс честі депутата.

Політик пропонує застосовувати його при розгляді земельних питань для недопущення корупційних проявів в роботі міської ради.

Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

Цей Кодекс включає в себе вісім пунктів:

Кодкс депутата Тернопільської міської ради при розгляді земельних питань

Ми депутати Тернопільської міської ради при розгляді і прийнятті рішень міської ради зобов’язуємось керуватись такими принципами:

1. Надання земельних ділянок проводити виключно на конкурсних умовах (за винятком надання земельних ділянок церковним громадам, державним і комунальним підприємствам для їх статутної діяльності). – Потреба пункту: використовуючи інвестугоди і договори суборенди, влада відходить від конкурсів і аукціонів на землю.

2. Надання земельних ділянок під будівництво повинно відбуватись у відповідності до генерального плану, планів зонування територій та на основі рішень архітектурно-містобудівної ради (до моменту затвердження детальних планів забудови).- Потреба пункту: радою приймались рішення без врахування вимог містобудівної документації.

3. Підтримувати рішення щодо передачі земельних ділянок у власність власникам приватних будинків, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та гаражним кооперативам. – Потреба пункту: було багато випадків , коли депутати , не зрозуміло чому, не голосували за такі рішення, на які заявники мають свої конституційні права.

4. Підтримувати перезакріплення земельних ділянок новим власникам об’єктів нерухомості. -Потреба пункту: було також багато випадків , коли депутати , без жодних пояснень не голосували за такі рішення, чим порушували права заявників.

5. Підтримувати продовження ( поновлення ) договорів оренди суб’єктам господарювання на земельні ділянки у випадках, розміщення на них об’єктів нерухомості.-Потреба пункту: було також багато випадків , коли депутати не голосували за такі рішення, які повністю відповідають чинному законодавству.

6. У випадку поділу об’єктів нерухомості підтримувати рішення щодо поділу земельних ділянок.-Потреба пункту: було багато випадків , коли депутати утримувались від голосування за такі рішення, які також відповідають чинному законодавству.

7. Підтримувати надання в оренду земельних ділянок терміном на 10 і більше років, на яких розміщені об’єкти нерухомості (будівлі, споруди, приміщення).- Потреба пункту : Договори оренди землі приймаються на 5 років, хоча у 1998-2006 роках подібні рішення приймались на 10-25 років, що є зручним для заявників , так як рідшою є потреба звертатись до влади міста..

8. Підтримувати зняття з розгляду включених до порядку денного питань щодо надання в оренду, продовження (поновлення ) договорів оренди, надання у власність чи постійне користування земельних ділянок лише на основі аргументованих пояснень їх ініціаторів.- Потреба прийняття даного пункту: Доходить до абсурду. Депутат пропонує зняти питання включене в порядок денний, інші депутати просять ініціатора навести аргументи і дати пояснення своєї пропозиції, однак ініціатор зняття відмовляється озвучити свої мотиви, при цьому депутати більшістю голосів , знімають питання з розгляду!!! Це потрібно зупинити!

1. ( прізвище, ім’я та по батькові депутата, дата підписання)
2.
3.

Депутат обіцяє подавати знову проект даного Кодексу для його розгляду і прийняття.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE