Politerno > Україна і світ > Нардепів не притягнуть до відповідальності, навіть якщо знімуть недоторканність – політолог

Нардепів не притягнуть до відповідальності, навіть якщо знімуть недоторканність – політолог

  • 23 Червня, 2017
  • 1295 Переглядів
  • 0

Верховна Рада може позбавити депутатської недоторканності 5 народних депутатів, однак зібрати голоси за притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова та Борислава Розенблата буде вкрай складно.

Таку думку в коментарі ГолосUA висловив політолог Руслан Бортник.

Говорячи про перспективи проходження в парламенті уявлень про зняття недоторканності з народних депутатів народних депутатів Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгенія Дейдея. Нардепів Максима Полякова та Борислава Розенблата, Руслан Бортник відзначив, що “якщо Юрій Віталійович (Луценко – Ред.) буде так і далі продовжувати, то в парламенті може набратися 150 підписів за його відставку (розгляд питання про недовіру-Ред.)”.

Що ж стосується результатів голосування за зняття недоторканності, то експерт допускає зняття недоторканності з парламентаріїв, проте виключає притягнення до відповідальності.

“Можливо, у кількох справах і будуть прийняті рішення, але залучення парламентарів до відповідальності не буде. Після казусу Ігоря Мосійчука (нардеп від РПЛ – Ред.), Коли парламент спочатку прийняв рішення (про притягнення до кримінальної відповідальності і арешт без розгляду в Регламентному комітеті-Ред.), А потім довелося ледве не вибачатися, зібрати голоси за притягнення до кримінальної відповідальності буде вкрай складно”, – резюмував Бортник.

Нагадаємо, що генпрокуратура направила в Раду подання про зняття недоторканності з народних депутатів Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгенія Дейдея. Нардепів Максима Полякова та Борислава Розенблата. ГПУ крім позбавлення недоторканності просить заарештувати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE