Politerno > Україна і світ > При виборі аудитора НАБУ варто було б використовувати навіть детектор брехні, – Юрчишин (Відео)

При виборі аудитора НАБУ варто було б використовувати навіть детектор брехні, – Юрчишин (Відео)

  • 23 Червня, 2017
  • 1585 Переглядів
  • 0

Те, що Антикорупційний комітет Ради хоче протягом двох днів проводити співбесіди з кандидатами на посаду нового аудитора НАБУ – це адекватна і цілком зрозуміла та виправдана практика. Так суспільство матиме можливість зрозуміти, чи кандидати відповідають цій посаді.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин.

“Зараз ми маємо лише перелік прізвищ кандидатів, в кращому випадку – знаємо їхні біографії. А те, як людина поводиться при співбесіді, хороша демонстрація якостей кандидата”, – пояснив Юрчишин.

Також він висловив думку, що при співбесіді, оскільки мова йде про таку важливу посаду як аудитор НАБУ, можна використовувати найрадикальніші методи та засоби для того, щоб розмова з кандидатами містила якомога більше правдивої інформації.

“Я вважаю, що коли мова йде про таку посаду, то можна використовувати навіть детектор брехні. Оскільки чим кращою буде процедура відбору, тим якісніші кадри потраплять в НАБУ. Відповідно, кращим буде аудит і щодо його роботи не буде жодних претензій та запитань”, – заявив виконавчий директор TIU.

Юрист Анна Калинчук висловила думку, що на співбесіді обов’язково повинні бути питання щодо доброчесності кандидатів, про їх особисте майно.

“Якщо ця людина проводить аудит найвищого органу у боротьбі з корупцією, то вона має бути абсолютно чистою, і до неї не повинно бути жодних запитань”, – пояснила Анна Калинчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE