Politerno > Тернопільщина > Конфлікт між тернопільськими підприємцями та Рублеником – Волянська звинувачує “РІА плюс” у продажності (Відео)

Конфлікт між тернопільськими підприємцями та Рублеником – Волянська звинувачує “РІА плюс” у продажності (Відео)

  • 24 Червня, 2017
  • 5792 Переглядів
  • 0

Відома на Тернопільщині громадсько-політична діячка та засновниця лікувально-діагностичного центру “Румед-Т” Ружена Волянська вчора вчинила гучний скандал у редакції авторитетного видання “RIA плюс”, звинувативши керівництво редакції та їх колег з інтернет-сайту “20 хвилин” у наклепі та продажності.

Як стало відомо, тернопільські підприємці спільно з головою громадянського руху “Протидії рейдерським захопленням та бедіяльності органів державної влади та місцевого самоврядування” Руженою Волянською звинувачують Бориса Рубленика у рейдерстві.

“Незаконно забирає землі, погрожує, перешкоджає підприємницькій діяльності, а поліція нічого не робить”, – стверджують підприємці та громадські активісти.

В свою чергу, Борис Рубленик заявляє, що все наклепи і усі його дії мають законні підстави.

“До нас уже не вперше звертаються потерпілі підприємці по справі Бориса Рубленика, – розповідає Ружена Волянська. – Виявляється, в Тернополі є людина, яка захоплює земельні ділянки, які належать іншим людям”.

За словами пані Ружени та підприємців, чоловік перешкоджає введенню господарської діяльності, чинить фізичний тиск проти підприємців.

“У нас питання до правоохороних органів: чому слідчо-оперативна група виїжджаючи на місце за фактом вчинення протиправних дій не ізольовують цю особу і навіть не порушують кримінальні провадження”, – каже пані Ружена.

Щоб отримати відповіді на свої питання Ружена Волянська разом з підприємцями вранці 22 червня зустрілись з начальником ГУ Нацполіції в Тернопільській області Олександром Богомолом. Потерпілі описали свої ситуації та запитали, що їм робити далі.

“Я потерпілий від Бориса Рубленика. Кримінальні справи на цю особу були відкриті з 2011-ого року, – розповідає підприємець Богдан Бігун. – Досі ці справи не закриті, я вже в які тільки кабінети не ходив. І в прокуратору, і в поліцію – ніхто нічого не може зробити. Мене ні разу не викликали давати покази”.

За словами пана Бігуна, Борис Рубленик наносив тілесні ушкодженні йому, його синові та жінці. Окрім того чоловік каже, що був замах на вбиство.

“Також була заява щодо того, що пан Рубленик давав неправдиві покази в судді, – додає Богдан Бігун. – Якщо Рубленик на мене писав заяву, тоді поліція починала щось робити, а як я писав на нього, то ніхто нічого не робив. Що мені далі робити?”.

В свою чергу Олександр Богомол повідомив, що знає про конфлікт та обіцяє розібратись у ньому в найближчий час.

“Ситуацію я знаю, мені начальник слідчого управління – Володимир Галевич, доповів по результатах зустрічі з вами, яка була у вівторок, – каже Олександр Богомол. – Мене це занепокоїло, бо знаю, які були конфлікти у пана Рубленка з Богданом Бігуном. Знаю і про інші конфлікти. Гарантую, що ті слідчі дії, які мають бути проведені – проведемо”.

Також пан Богомол зазначив, що виставить додатковий наряд біля “Деканьки”, щоб зафіксувати порушення зі сторони пана Рубленика.

У вівторок, 27 червня, має відбутись повторна зустріч між підприємцями та Олександром Богомолом.

А тим часом у конфлікт, як завжди, вмішались ЗМІ. На цей раз не без скандалу. У “20 хвилин” вийшла стаття під назвою “Війна між підприємцями та власником мережі аптек: хто кого?”, у якій, за словами Волянської, редакція вдалась до відвертого наклепу на неї та членів її сім’ї.

Пані Ружена увірвалась до офісу газети та сайту, які до слова знаходяться у одному приміщенні та належать одним власникам, і зажадала від регіонального представника медіа-корпорації RIA Юрія Штопка пояснень щодо обставин виходу цієї статті.

Ружена Ігорівна вимагала від представників мас-медіа пояснити як редакція могла допустити поширення брехні? Наклепом же вона вважає твердження, що начебто у майновому конфлікті між підприємцем Борисом Рублеником та нею Волянська не захищає громаду міста, а банально лобіює бізнес-інтереси своєї сім’ї.

Для того аби притягти до відповідальності автора цієї публікації та керівництво редакції, пані Ружена передала представникам ТОВ “Видавництво “РІА” письмовий запит щодо документів, які стали підставою для написання згаданої статті, а також наголосила Юрію Штопку, що має намір захищати свої порушені права у суді.

“В мене до вас є претензії. Перше, ви написали зі слів рецидивіста і рейдера інформацію не перевірену нічим. І друге, я вам говорю, ви себе на терені Тернопільщини, “RIA плюс” і “20 хвилин”, це є жовта преса, замовлена, проплачена жовта преса. І я пропоную, що я буду писати за вашу некомпетентність, за порушення ряду статей, за порушення етики щодо журналістики, щодо подачі фактів і статей, які ви пишете, я подаю на вас у суд…”, – емоційно висловила своє обурення Юрію Штопку Волянська.

У ході словесної перепалки громадська діячка також наголосила пану Юрію, що їй відомо про його добрі стосунки із Борисом Рублеником, а також про те, що останній є частим гостем у робочому кабінеті регіонального представника медіа-корпорації.

На своїй сторінці Facebook Ружена Ігорівна доповнила інформацію про обставини конфлікту в редакції, зауваживши, що їй з неофіційних джерел відомо скільки коштували замовникам інформаційна кампанія проти неї. На переконання громадської діячки, за написання цих статей журналісти отримали по 150 гривень гонорару і ще додатково 1000 гривень за перебування замовних статей на головній сторінці сайту.

Ружена Волянська стверджує, що не зважатиме на всі ці замовні статті, яких вона переконана з’явиться ще багато, і добиватиметься свого до кінця

“Я не допущу чинити тиск на мою сім’ю через мою громадську позицію та громадську діяльність! Пам’ятайте, я йду завжди до кінця! Я не залишу цю справу! Вже настав час для справедливості!” – наголошує активістка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE