Politerno > Україна і світ > З’явилося відео заяви Ігоря Гужви щодо влаштованої проти нього провокації (Відео)

З’явилося відео заяви Ігоря Гужви щодо влаштованої проти нього провокації (Відео)

  • 23 Червня, 2017
  • 1541 Переглядів
  • 0

З’явилися відео, на яких головний редактор “Страни” Ігор Гужва викриває схему фальсифікації проти нього справи про вимагання.

Відео розмістила у себе на сторінці адвокат Гужви Олена Лукаш.

На відео головний редактор інтернет-видання розповідає походження відео, яке виклала прес-секретар Юрія Луценка і яке нібито підтверджує факт вимагання.

“В кінці квітня якийсь громадянин, який назвався Антоном, трохи пізніше я дізнався його прізвище – Філіпковський, сказав, що на нього вийшли люди Ляшка і запропонували йому переговорити зі мною, щоб я зняв статті про Ляшка з сайту за гроші. Я відмовився від цієї пропозиції. Це було в кінці квітня “, – відзначає Ігор Гужва.

За його словами, в середині травня Антон знову повернувся до цієї розмови, але вже від імені депутата від радикалів Лінько.

“Антон сказав, що Лінько пропонує гроші за зняття критичної публікації про нього. Йшлося про матеріал щодо конфлікту людей Лінько з людьми радника міністра МВС Іллею Ківою. За зняття цього матеріалу він мені пропонував $ 20 тис. Власне, цю пропозиція він мені і озвучував в ресторані . В ресторані, коли ми з ним зустрічалися, я намагався зрозуміти – що це за люди, які приходять до мене з такими пропозиціями, намагався зрозуміти, чому Лінько за такі гроші намагається зняти цей матеріал, тому я йому задавав додаткові питання”, – говорить головний редактор “Страни”.

За його словами, він вже тоді розумів, що “це якась підстава і взагалі не в наших правилах знімати матеріали за гроші”.

“Будь-хто може прочитати наші матеріали на сайті, жоден з них ні про Ляшко, ні про Лінько, ні про кого з них не був знятий і не буде знятий, – каже Гужва.

Він зазначає, що це відео було змонтовано і спотворює зміст бесіди .

“Йшлося саме про те, звідки ця пропозиція, разюче щедра, кому і навіщо це треба, за такі великі гроші знімати матеріали, але потім я відповів відмовою”, – відзначає Ігор Гужва.

Главред рахує, що вся справа – спланована провокація.

“Справа за здирництво, як нам стало відомо, було порушено 12 квітня, тобто задовго до того як мені стали надходити якісь пропозиції щодо зняття матеріалу. Спочатку мене намагалися спровокувати – щоб узяв гроші за публікації статей про Радикальну партію. Я відмовився, тому, в кінці кінців, вони пішли на крайній крок: увірвалися в офіс, заблокували журналістів”, – говорить він і підкреслює, що ніколи ні за які матеріали не вимагав гроші.

Також в якості головної причини даної провокації він назвав критичну позицію, яку займає “Страна.ua” по відношенню до влади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE