Politerno > Україна і світ > Проти низки осіб зі списку США запровадили санкції – Коломойського знову немає у переліку

Проти низки осіб зі списку США запровадили санкції – Коломойського знову немає у переліку

  • 20 Серпня, 2021
  • 556 Переглядів
  • 0

Рада нацбезпеки і оборони запровадила персональні економічні обмежувальні санкції проти народного депутата Андрія Деркача, подружжя Шаріїв, редактора “Страни” Ігоря Гужву та інших.

Про це на брифінг повідомив секретаря РНБО Олексія Данілова за результатами засідання ради.

“Сьогодні рішенням Ради нацбезпеки і оборони введені санкції відносно народного депутата Деркача”, – сказав Данілов.

Крім того, повідомив Данілов, були запроваджені санкції щодо “певного кола осіб”, які також, як і Деркач, були під санкціями США.

За його словами, серед нових фігурантів санкційного списку є представники окупованому Росією Криму. Це – і судді, і генералітет, і розвідники РФ, і ЗМІ, зареєстровані в Криму і на окупованій частині Донбасу. Перелік доволі великий, і Данілов пообіцяв ознайомити з ним пізніше.

За інформацією СБУ, це вона внесла на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування цих санкцій. Йдеться про проросійських пропагандистів і 28 співробітників розвідувальних і спеціальних служб РФ, які “насаджують російські наративи та сприяють окупаційній владі на тимчасово окупованих територіях”.

Зокрема, санкції вводяться до 4 компаній, що пов’язані з інтернет-ресурсами, які ведуть системну антиукраїнську пропаганду.

Також санкції вводяться до 12 юросіб, серед яких місцеві телеканали з Криму та Севастополя, інформагенції та інтернет-видання. Всі вони ведуть інформаційну війну проти України та є активними учасниками гібридної агресії.

Окрім того, санкції застосують до 6 фізосіб і однієї юридичної особи – слідчого ізолятора №1 по Криму та Севастополю, які причетні до порушень фундаментальних прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях.

Також санкції торкнулися 6 фізосіб і 3 компаній, які є частиною мережі іноземного впливу, пов’язаної з колишній народним депутатом Андрієм Деркачем.

Серед тих, хто потрапив під санкції Ради національної безпеки і оборони, опинилося подружжя Шаріїв – Анатолій та Ольга, а також Ігор Гужва, головний редактор видання “Страна”.  Проти них запровадили повний пакет санкції проти

“Ми запропонували санкції відносно пана Гужви Ігоря Анатолійовича і безпосередньо до афілійованих з ним юридичних осіб. В цьому списку також ще дві фізичні особи, які афілійовані з Гужвою та займаються протиправною діяльністю на території нашої країни.

У цьому списку також Шарій Ольга Олексіївна та Шарій Анатолій Анатолійович”, – зазначив Данілов.

До санкційного списку також потрапили Бондаренко Алла Іванівна, Солнцева Галина Володимирівка та Лукашина Любов Юріївна. Останні дві пов’язані із Ігорем Гужвою. Так, саме на його дружину Солнцеву зареєстровано ТОВ “Ласмак”, яке володіє виданням “Страна.ua”.

Окрім того, санкції запровадили проти ТОВ “Маджері”, яке пов’язано із “Ласмак” та ТОВ “Смарт медіа мережа”.

Данілов додав, що санкції проти вказаних осіб запровадили на основі інформації від Служби безпеки України.

Голова СБУ Іван Баканов вже заявив, що санкції орієнтовані на захист громадян і протидію російській агресії. У спецслужбі кажуть, що санкції також запровадили проти інтернет-ресурсів, які координують цими громадянами, оскільки вони ведуть системну антиукраїнську пропаганду. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE