Politerno > Україна і світ > Листи із пекла: заради кого сьогодні кияни вийдуть на Майдан

Листи із пекла: заради кого сьогодні кияни вийдуть на Майдан

  • 28 Червня, 2017
  • 1525 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 28 червня, о 9-й ранку на Майдані почнеться соціальна акція, присвячена полоненим українцям

Гасло акції – “Нескорені. Незабуті. У полоні”. Участь в ній візьмуть родичі, активісти і ті, хто пройшли пекло полону. Головна мета – підтримати тих, хто залишається нескореними, тих, хто, ризикуючи своїм життям, встав на захист України, співвітчизників, повідомляє Politeca

“Ось уже довгий час (а це вже більше 2-х років) ми боремося за звільнення наших рідних, яких тримають на окупованих територіях України (Донбас, Крим). Неодноразово ми – українці і небайдужі люди виходили на акцію “Stop Putin”, весь час ми нагадуємо всьому світу про збройну агресію проти України, де щодня гинуть люди, діти. Ця гібридна війна є порушенням міжнародного права.

І саме сьогодні в важливий для України день, день прийняття головного закону – Конституції, ми тут щоб ще раз підкреслити, що в 21 столітті, в сучасному світі відбувається пряме порушення прав людини, злочини проти людяності і військові злочини”, – заявили організатори акції.

Відзначається також, що цим заходом разом з тими, хто пройшов пекло полону, українці хочуть показати синам, чоловікам, братам, які до сих пір знаходяться там: “Ви обов’язково повернетеся! Ми всі разом чекаємо Вас тут, і докладаємо максимум зусиль для того, щоб уже нарешті зустрітися з Вами!”

Під час акції родичі прочитають листи, які отримують від хлопців.

Відзначимо, акція також відбудеться в Кропивницькому на Площі Героїв Майдану. Організатори планують запустити в небо повітряні кулі блакитного і жовтого кольорів, “як символ віри, надії і підтримки”.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в полоні бойовиків перебувають 132 українця.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради і парламентер в гуманітарній підгрупі в тристоронньої контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що 5 липня не варто чекати обміну заручників, так як після завершення верифікації, бойовики хочуть ще раз узгодити перелік полонених , яких вони готові обміняти.

“Ми бачимо, що зростає кількість українських заручників, і зараз в цьому списку і журналіст, і цивільні особи, яких хапають за проукраїнську позицію. Зате друга сторона, вона не підтверджує наявність багатьох осіб з цього списку. Представники окупантів вимагають, щоб Україна передала, наприклад, “беркутівців”, які причетні до подій на Майдані, або тих, хто причетний до кривавих подій в Харкові та Одесі”, – повідомила Геращенко.

За словами віце-спікера ВР, ці люди “не мають ніякого відношення до Мінського процесу”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE