Politerno > Україна і світ > Порошенко має намір позбавити депутатів недоторканності…

Порошенко має намір позбавити депутатів недоторканності…

  • 28 Червня, 2017
  • 1551 Переглядів
  • 0

Резонансні справи, якими займаються сьогодні Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро, свідчать про те, що з народних депутатів необхідно зняти недоторканність, вважає президент України Петро Порошенко.

Народним депутатам України “в недалекому майбутньому” належить розглянути закон про позбавлення їх депутатської недоторканності. Про це заявив президент України Петро Порошенко на урочистостях із нагоди Дня Конституції України.

За його словами, депутатська недоторканність є анахронізмом, що доводять резонансні справи, які розслідують Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро.

“Відповідний мій законопроект змін до Конституції готовий. Вимагає він політичної волі від народних депутатів – раз і назавжди зрівняти себе в правах з громадянами України. Так само, як ми зняли недоторканність з суддів.

Я сподіваюся, що народні обранці в недалекому майбутньому приймуть відповідні рішення. Адже серед них, напевно, немає жодного, хто б не обіцяв скасування цієї недоторканності в своїх виборчих програмах”, – заявив Президент.

“Він вимагає політичної волі від народних депутатів. Раз і назавжди зрівняти себе в правах із громадянами України. Так само, як ми зняли недоторканність із суддів”, – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, що Верховна Рада України розглядає подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з п’ятьох народних депутатів. Спікер Андрій Парубій передав подання Луценка стосовно п’ятьох нардепів у регламентний комітет 21 червня.

ГПУ просить зняти недоторканність із таких нардепів, як:

Андрій Лозовий (фракція Радикальної партії);
Олесь Довгий (парламентська група “Воля народу”);
Євген Дейдей (фракція “Народний фронт”);
Максим Поляков (фракція “Народний фронт”);
Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE