Politerno > Україна і світ > Україна приєдналася до енергетичної системи Європи

Україна приєдналася до енергетичної системи Європи

  • 28 Червня, 2017
  • 1549 Переглядів
  • 0

28 червня 2017 року у Брюсселі підписано Угоду про умови приєднання України до енергетичної системи Європи

Новину повідомив в Facebook глава НЕК “Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Вперше Україна подала заявку на приєднання до енергетичної системи Європи ще 2006 року.
За цей час змінилося 8 урядів, 3 президенти, країна позбулася Януковича, але зіткнулася з військовою, економічною і енергетичною агресією Росії.

Після двох років важкої підготовчої роботи, після десятків переговорів у Європі за останні півроку ми змогли відстояти наше право незабаром приєднатися до європейської енергомережі та одночасно розламати ще одну голку енергетичної залежності від російського агресора.

Угода про умови приєднання сьогодні підписана у Брюсселі під час Генеральної Асамблеї об’єднання операторів систем передачі електроенергії ENTSO-E. Ми стаємо на шлях, з якого Україна не має схибити. Кілька років спільної роботи Уряду, НКРЕКП, Міненерговугілля, Укренерго та енергогенеруючих компаній попереду. Проект Дорожньої карти вже розроблено, всі вимоги до модернізації нашої енергосистеми містяться в Угоді.

Приєднання разом зі впровадженням нового Закону про ринок електроенергії дозволить об’єднати ринки з сусідніми країнами, дасть справжню конкуренцію, поборе монополії.

Дякую за міцну підтримку віце-президенту Єврокомісії Марошу Шевчовичу та генеральному секретарю ENTSO-E Лорану Шмідту, міністру енергетики Ігор Насалик та заступнику міністра Nataliya Boyko, а також всім тим, хто брав участь у підготовці Угоди.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE