Politerno > Україна і світ > Порошенко проти Авакова-Турчинова. До перевороту готові?

Порошенко проти Авакова-Турчинова. До перевороту готові?

  • 3 Липня, 2017
  • 1554 Переглядів
  • 0

Державний переворот як інструмент зміни чергового політичного циклу стає цілком імовірним наслідком неприязні всередині парламентської коаліції.

За три роки після Революції гідності від єдності в рядах її ідейних та фінансових натхненників не залишилося і сліду. Жага абсолютної влади видалила з сердець керівників держави залишки будь-яких сентиментів. А тому не дивно, що загрозливі сценарії, які все частіше з’являються в інформпросторі, цілком можуть стати реальністю.

Всі в зборі

На минулому тижні з пропрезидентського “Блоку Петра Порошенко” прийшло тривожне повідомлення. Як заявив нардеп Сергій Лещенко, голова МВС України Арсен Аваков повним ходом готується до силового захоплення влади. “Команда Арсена Авакова готується до будь-яких сценаріїв, в тому числі і до захоплення влади.

Сам міністр внутрішніх справ готується стати прем’єр-міністром. Адже не секрет, що без візи Авакова уряд рішення не приймає. Крім того, він є “смотрящим” над міністрами , які працюють від “Народного фронту”, – заявив Лещенко.

За словами Лещенка, навколо Авакова вже сформувалося готове до прямих дій “напівкримінальне угруповання”. “Це і Антон Геращенко, який в теле- чи радіоефірі все про всіх знає. Зорян Шкіряк також входить в команду. Він веде більш публічну діяльність.

Крім цього, у Авакова є силовий підрозділ – це Ілля Ківа, Євген Дейдей, обидва раніше судимі. Серед соратників глави МВС також числиться кримінальний авторитет Саша Браслет, бізнесмен і політик Ігор Котвицький”, – розповів політик.

Залякування “правими”

В рядах політичних експертів хоч і більш стримані в своїх оцінках, все ж не виключають загострення ситуації.

У випадку з російськими банками ми побачили, як одна рука Авакова – “Азов”- блокує фінустанови, а інша -Нацполіція – спостерігає за дотриманням законності, – розповів на прес-конференції в РІА Новини України політолог, директор аналітичного Центру “Третій сектор” Андрій Золотарьов.

– Наявність некерованого парамілітарного елемента турбує Банкову, яка розуміє: в один прекрасний ранок колишні футбольні фанати, інтегровані в воєнізоване угруповання “Азов”, можуть прийти не з порожніми руками, влаштувати примусовий діалог влади і народу.

Петра Порошенко систематично залякують “правим” крилом. Поки що ні та, ні інша сторона не готові до будь-яких активних дій. Держава не в змозі в даний момент покінчити з тими, хто заперечує ії монополію на насильство.

Для некерованих радикалів теж момент ще не настав, тому ми поки що бачимо тільки демонстрацію сили. Низка вуличних перформансів буде продовжуватися”.

Сила є – розуму …

Про те, що демонстрація сили – головний фактор перебування нинішніх політиків при владі, заявила політичний експерт, директор консалтингової компанії “Партія влади “Олена Дьяченко.”

Основа нинішньої коаліції – не узгодженість політичних дій , як того вимагає 83-тя стаття Конституції, а паритет військових і силових структур, розподіл між “Народним фронтом” і “Блоком Петра Порошенко”.

Про переворот в Україні ми чуємо регулярно. Як тільки посилюються такі чутки, ми бачимо дії щодо представників НФ від структур, підконтрольних Банковій. Після ослаблення напруги відбуваються спільні голосування у Верховній Раді. “Народний фронт” вважає за краще знаходитися при владі не завдяки підтримці виборця, а через ресурси, які він сконцентрував навколо себе”, – повідомила експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE