Politerno > Україна і світ > WP: поліцейські США з початку року застрелили рекордну кількість людей

WP: поліцейські США з початку року застрелили рекордну кількість людей

  • 3 Липня, 2017
  • 1674 Переглядів
  • 0

Американські поліцейські під час виконання службових обов’язків застрелили за шість місяців цього року 492 людини, що практично повторює аналогічний показник за два минулих роки.

Про це повідомила в суботу газета The Washington Post, грунтуючись на власному аналізі судових документів і поліцейських звітів.

“Протягом перших шести місяців цього року поліцейські застрелили 492 людини, що майже збігається з показником за аналогічний період за два минулих роки, – йдеться в статті, – у той час як число неозброєних людей, застрелених поліцією, трохи знизилося”.

Разом з тим, продовжує видання, “намітилася тенденція”, згідно з якою в кінці 2017 року цей показник наблизиться до 1 тис. загиблих, як і за минулі два роки.

Як і в 2016 і 2015 роках, за даними видання, поліція найчастіше вбивала білих чоловіків, які були озброєні стрілецькою або ж іншим видом зброї. Кожен четвертий, застрелений поліцією в цьому році, був психічно хворий. При цьому правоохоронці вбили “непропорційно велике число” чорношкірих чоловіків – майже чверть від усіх смертельних випадків за півроку.

Також з початку року поліцейські застрелили 27 неозброєних людей. За даними за той же період 2016 року, число таких випадків склало 34, в 2015 році – 50. Крім того, число чорношкірих неозброєних чоловіків серед убитих знизилася з 32% в 2016 році до 26% в цьому році.

При цьому з січня по 29 червня був убитий 21 поліцейський, що на два менше, ніж за аналогічний період минулого року, наводить газета дані ФБР. З 2016 рік всього було вбито 66 правоохоронців, не рахуючи смертей, що наступили внаслідок нещасного випадку. Всього, з січня 2015 року, за даними ФБР, 128 поліцейських при виконанні були вбиті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE