Politerno > Україна і світ > В апараті Верховної Ради розповіли, хто ініціював нагородження Гереги і Іщейкіна

В апараті Верховної Ради розповіли, хто ініціював нагородження Гереги і Іщейкіна

  • 3 Липня, 2017
  • 1757 Переглядів
  • 0

Рішення про подання на нагородження народних депутатів Олександра Гереги та Костянтина Іщейкіна приймалося членами комітетів, в яких ті працюють.

Про це УП повідомила керівник прес-служби апарату ВР Ірина Кармелюк.

“Рішення щодо подання на нагородження відбувається за поданням комітетів, до яких вони належать”, – повідомила вона.

Кармелюк зазначила, що Іщейкін очолює підкомітет з питань бюджетної політики і удосконалення положень бюджетного кодексу, а Герега – голова підкомітету тарифного і нетарифного врегулювання в комітеті з питань податкової політики.

“Комітети на свої засіданнях розглядають в різному питання нагородження шляхом голосування членами комітетів. Апарат здійснює технічну функцію і передає подання на розгляд Адміністрації президента. Тобто це не є рішення голови ВР”, – додала вона.

“Українська правда” звернулася до комітетів. Завідувач секретаріату Комітету з питань податкової політики Сергій Шоломіцький повідомив УП, що відповідне рішення міститься у протоколі засідання комітету №59 від 15 березня 2017 року.

“Стенограми обговорення цього питання немає, бо зазвичай обговорення таких питань відбувається в робочому режимі без запису стенограми, а потім приймають рішення і заноситься до протоколу”, – повідомив Шоломіцький.

У протоколі №59 зазначається: “Представити  до держаної нагороди України – орден “За заслуги” ІІ ступеня народного депутата України, Голову підкомітету з питань тарифного та нетарифного регулювання Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Герегу Олександра Володимировича за вагомий особливий внесок у справу державотворення”.

Водночас у протоколі не вказано, скільки депутатів прийняли таке рішення, та хто саме виступив ініціатором.

Щодо Костянтина Іщейкіна у комітеті з питань бюджету повідомили, що рішення було ухвалено ще 16 березня 2016.

Рішення про звернення до голови ВР з рекомендаціями нагородити нардепа Іщейкіна ініціював нардеп від фракції “БПП” Богдан Дубневич. Тоді він запропонував нагородити Іщейкіна орденом “За заслуги” III ступеня.

Разом з Іщейкіним рекомендували нагороди ряд інших членів комітету. Тоді Дубневич свою пропозицію нагороджень аргументував плідною законодавчою роботою комітету:

Аргументуючи свою позицію, Дубневич зазначив, що депутати комітету підготували закони про Державний бюджет 2015 року та зміни до нього, про Державний бюджет 2016 року, про Рахункову палату, а також “активна роботу колег в округах з виборцями, громадську діяльність членів комітету”.

Згодом, на засіданні 21 вересня 2016 року, Дубневич запропонував замінити нагороду для Іщейкіна на орден князя Ярослава Мудрого V ступеня, мотивуючи тим,що у травні 2016 року Іщейкіну присвоїли звання “Заслужений діяч науки і техніки України”.

Як зазначається у протоколі, мотивація самої нагороди – “за особисту активну участь у створенні законодавчої бази з питань бюджетної політики, високопрофесійне виконання своїх обов’язків та вагомий внесок у державне будівництво, формування системи ефективної та політично відповідальної влади і здійснення соціально-економічних реформ”.

Як повідомлялося, 28 червня з нагоди Дня Конституції України президент нагородив близько 190 осіб, серед яких Владислав Атрошенко, Костянтин Кулик, Олександр Герега та Костянтин Іщейкін.

В Адміністрації президента не повідомили, за що саме нагороджено народних депутатів Олександра Герегу, Костянтина Іщейкіна і мера Чернігова Владислава Атрошенка.

Генпрокуратура скерувала подання до АП про нагородження Костянтина Кулика через вклад у конфіскацію 1,5 млрд екс-президента Віктора Януковича.

Лист щодо нагородження мера Чернігова Владислава Атрошенка надійшов до АП з формулюванням “за значний особистий внесок до розвитку громади Чернігова та з нагоди святкування річниці Асоціації міст”.

Олександр Герега і Владислав Атрошенко голосували за так звані диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE