Politerno > Україна і світ > НАБУ, використовуючи провокатора, змушувало зробити злочин, – Попов (Відео)

НАБУ, використовуючи провокатора, змушувало зробити злочин, – Попов (Відео)

  • 4 Липня, 2017
  • 1503 Переглядів
  • 0

Щодо справи НАБУ проти Розенблата і Полякова, то європейська практика показує: якщо провокатор примушує людину зробити злочин, до якого сама б вона не додумалась, то таке обвинувачення не спрацює

Таку думку висловив народний депутат Ігор Попов на телеканалі ZIK.

Нардеп пояснює,що таке робота під прикриттям спеціального агента, і чому робота НАБУ із використанням такого агента, зокрема у справі Полякова і Розенблата, є сумнівною.

“Якщо є діюче злочинне угрупування, яке займається кримінальною діяльністю, то туди під прикриттям заходить агент. Він має документувати все, що робить злочинна організація, щоб потім були усі докази для притягнення осіб до відповідальності.

Натомість НАБУ посилає у найвищий законодавчий орган – Верховну Раду, так званого агента із завданням створити злочинну групу і переконати її зайнятися чимось протизаконним. Цей агент, а фактично провокатор, ходить і пропонує помічниками народних депутатів гроші”, – коментує подання на Розенблата і Полякова депутат.

Відтак, пояснює Попов, фактично НАБУ примушували депутатів зробити злочин, але в них це погано вийшло.

“Я не розумію,які докази НАБУ може принести у Регламентний комітет, щоб переконати, що ці депутати зробили злочин. Натомість європейська практика показує: якщо провокатор примушує людину зробити злочин, до якого сама б вона не додумалась, то таке обвинувачення не спрацює. До того ж, депутати не несуть відповідальності за дії своїх помічників”, – наголосив нардеп Попов.

Нагадаємо, депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова звинувачують у тому, що вони за хабарі вносили зміни в законодавство щодо видобутку бурштину.

За словами голови НАБУ Артема Ситника, тепер Розенблату й Полякову загрожує до 12 років ув’язнення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE