Politerno > Україна і світ > Нардеп: Навіщо нам такі партнери, як поляки? Я б плюнув їм в пику

Нардеп: Навіщо нам такі партнери, як поляки? Я б плюнув їм в пику

  • 5 Липня, 2017
  • 1482 Переглядів
  • 0

Юрій Шухевич порівняв українську владу з переляканої мишею, яка не знає куди кинутися

Нардеп від “Радикальної партії”, син Романа Шухевича Юрій Шухевич жорстко відреагував на заяви глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського про те, що Польща накладе вето на потенційний вступ України в ЄС, якщо між країнами не будуть вирішені історичні питання, зокрема – про оцінку діяльності Степана Бандери.

“Якщо ми почнемо рахувати, що їх взагалі незаконно прийняли (в ЄС), то ми теж можемо висунути багато претензій до поляків”, – цитує Шухевича Inforesist.

Депутат зазначив, що поляки фальсифікують історію.

“Наприклад, те, що вони реалізують, і ті фальсифікації, які вони робили. І те, що вони робили практично до українізації на Волині в 30-х роках. Потім “операція Вісла”. До речі, 11 млн німців – це також геноцид людей, яких вони вислали із західних земель.

Тому що однією з форм геноциду є масове переселення, виселення народу. Вони це з українцями зробили, вони це зробили і з німцями. і я вважаю, що їх в такому випадку незаконно прийняли в ЄС , якщо вони не каються, а вони за це не каються”, – сказав він.

Син Романа Шухевича також висловив переконання, що поляки хочуть, щоб Україна “танцювала під їхню дудку”.

“Навіщо такі партнери? Вони такі партнери, які хочуть, щоб ми танцювали під їх дудку. Зрештою, хто такі поляки, що повинні нам визначати хто для нас герой, а хто не герой, хто заслужив перед Україною, а хто не заслужив ? Вихід?

Я б плюнув полякам в пику – і вся ситуація, тому що через те, що ми прогинаємось перед кожним голодранцем, то ми так і виглядаємо.

А що в Москві скажуть, а в Варшаві скажуть, а в Берліні скажуть, а в Брюсселі скажуть?

Зрештою, а в Києві що скажуть? А в Києві нічого не будуть говорити, тому що бояться, як перелякана миша, яка не знає куди кинутися”, – резюмував нардеп

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE