Politerno > Україна і світ > Затримка транша МВФ: це удар батога по Порошенко – політолог

Затримка транша МВФ: це удар батога по Порошенко – політолог

  • 5 Липня, 2017
  • 1500 Переглядів
  • 0

Так йому переконливо нагадують, хто в хаті господар

Я вже прогнозував, що в Вашингтоні знайдуть управу на Порошенко, якщо він буде саботувати вказівки Трампа. Зокрема – про необхідність виконувати Мінські домовленості, пише у своєму Facebook політичний аналітик Дмитро Корнійчук

Але Порошенко настільки звик “кидати” західних партнерів (ту ж Меркель), що вирішив провернути подібний фокус і з Трампом.
Так, після повернення з Вашингтона, де бив себе в груди, що готовий хоч завтра “розморозити” “Мінськ”, Порошенко почав виставляти цілу серію ультиматумів для зустрічі в “нормандському форматі”.

У Трампа гумору не зрозуміли. І пішов перший “удар батога” по маріонетці, яка забула своє місце. І саме “вкидання” – попередження в американські ЗМІ: Київ до кінця року навряд чи отримає новий транш МВФ. Формальна причина – повільні реформи. Але кому треба, той сигнал з Вашингтона зрозумів: Порошенкові починають “закручувати гайки”.

Наступним сигналом може стати “добро” на розвал коаліції і дострокові парламентські вибори. Не дарма ж парочка Турчинов-Аваков так радісно “тусувалася” в американському посольстві.

Подивимося, як поведеться тепер Порошенко. Який зрозумів, що у Вашингтоні не балуються. А можуть і за його офшори взятися.

Не кажучи про те, що без кредиту МВФ Україна виявиться в стані дефолту. І впаде курс гривні, поховавши мрії на передвиборні подачки жебракові народу, за які він хоче купити другий президентський термін…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE