Politerno > Україна і світ > Прийом у посла США: Аваков з гамбургерами, Яценюк з бородою, Руслана з мікрофоном (Фоторепортаж)

Прийом у посла США: Аваков з гамбургерами, Яценюк з бородою, Руслана з мікрофоном (Фоторепортаж)

  • 5 Липня, 2017
  • 1962 Переглядів
  • 0

В неділю у американців – День незалежності. На честь цього національного свята надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович провела прийом у своїй резиденції в Києві.

Репортаж з фотографіями з заходу опублікувало видання “Наша Рада“.

З шостої години вечора до будівлі на Подолі стягувалися автомобілі представницького класу. На них раз у раз прибували різні ВІП-персони з різних українських міністерств і відомств, а також з посольств інших країн. Ті, хто удостоївся ВІП-запрошень, проходили на прийом без черги, а іншим, довелося “відстояти” разом з іншими українцями і пройти стандартну перевірку на безпеку.

Так, в черзі були помічені ті, хто ще кілька років тому вважався в Україні “віпами” – наприклад, лідер фракції “Опозиційний блок” Юрій Бойко або нардеп Юрій Павленко. Обидва, до речі, виділялися на тлі натовпу густою морською засмагою.

Юрій Бойко та Юрій Павленко. Фото: Наша Рада

А ось, наприклад, мер Києва Віталій Кличко пройшовся по “особливому” коридору, без черги і відразу поцілував руку Марі Йованович. Кличко одразу ж перехопила народна співачка Руслана, яка на вечірці виступила у вигляді кореспондента телебачення – брала у всіх політиків та інших зірок інтерв’ю.

Співачка Руслана та Віталій Кличко, фото: rada5.com

Екс-прем’єр Арсеній Яценюк з’явився на прийомі з бородою і розслаблявся за допомогою білого вина в компанії міністра МВС Арсена Авакова і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Аваков, Яценюк і Турчинов вітають Ірину Геращенко, фото: rada5.com

Вся трійця при цьому налягала на американські закуски – благо, прямо біля них на грилі смажили котлети для гамбургерів і сосиски для хот-догів. Варто було Руслані підійти з мікрофоном до Яценюка, як він голосно заявив: “О, ні, я інтерв’ю не даю! Я їх на роки вперед надавав, а тепер – все, відпочиваю!”.

При цьому Аваков, який піввечора простояв на одному місці, налягав не тільки на гамбургери, а й на червоне вино. Благо, нестачі в співрозмовників у міністра не виникало: то його вітала поцілунками перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, то з ним вітався журналіст Віталій Портников, то інші гості.

Віталій Портников (на фото крайній справа) був у доброму гуморі

Бородатий Яценюк в центрі уваги, фото: rada5.com

Тим часом, частина запрошених веселилася на верхньому ярусі саду резиденції, де смажили лосося на грилі, подавали пиво і коктейлі. У дальньому кутку майданчика під шатром кучкувалися військові “віпи”, серед яких були помічені глава Міноборони Степан Полторак, глава Генштабу Віктор Муженко та іншої генералітет ВСУ.

Незабаром до них приєднався і голова СБУ Василь Грицак, який перед цим подарував господині вечора розкішний букет квітів.

Муженко, Грицак і Полторак, фото: rada5.com

Генералітет ВСУ відпочиває в резиденції посла США, фото: rada5.com

А між шатрами з різними напоями тусувалися і інші міністри. Так, в компанії чоловіка і хот-догів була помічена міністр охорони здоров’я Уляна Супрун. Міністр науки і освіти Лілія Гриневич нічого не їла, але явно вирішувала з гостями вечора ділові питання, а потім покинула свято однією з перших.

Також на святі були помічені екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, екс-міністр економіки і торгівлі Айварас Абромавічус, зірки естради Святослав Вакарчук і Джамала з чоловіком, Марічка Бурмака та багато інших.

Борис Ложкін веде світську бесіду, фото: rada5.com

Уляна Супрун їла хот-доги, фото: rada5.com

Співачка Джамала, фото: rada5.com

Ділова Лілія Гриневич, фото: rada5.com

Вакарчук спілкується з Русланою, фото: rada5.com

Поки Львів бореться зі сміттям, його мер Андрій Садовий відпочиває в Києві, фото: rada5.com

Всі гості із задоволенням пригощалися коктейлями і тортами, яких до свята було приготовлено аж три штуки. Два – у вигляді прапорів США: один з лохини з малиною, другий – щедро накритий смородиною і мастикою. А третій – на йогуртовій основі, покритий шоколадом.

Найменший торт з’їли швидше за всіх, фото: rada5.com

Відзначимо, що в своїй урочистій промові посол Марі Йованович помітила, що вечір був підготовлений силами співробітників посольства, а все частування були приготовлені виключно за рахунок пожертвувань спонсорів.

Марі Йованович виступає перед гостями, фото: rada5.com

 

Марі Йованович і її собачка спускаються до гостей, фото: rada5.com

За інформацією ЗМІ, Порошенко віддасть американцям контракти на відновлення Донбасу, якщо він повернеться під контроль України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE