Politerno > Тернопільщина > Сергій Надал зачищає місце під сонцем

Сергій Надал зачищає місце під сонцем

  • 6 Липня, 2017
  • 1797 Переглядів
  • 0

Усунення можливих конкурентів на виборах мера Тернополя, які вже не за горами, стало першочерговою задачею для діючого міського голови Сергія Надала

Суперником номер один у боротьбі за крісло мера на думку Надала є депутат Іван Сороколіт. А оскільки адмінресурс дає широкі можливості, діючий мер послідовно усуває конкурентів з політичного рингу.

Причиною конфлікту між мером і депутатом стала відмова Сороколіта разом з дякими однопартійцями проголосувати за зміни до Генерального плану Тернополя. Ці зміни повинні були узаконити численні сумнівні рішення по віділенню земельних ділянок у місті Тернополі за час двох каденцій Сергія Надала.

Насамперед за допомогою партійних керівників ВО “Свобода” м.Тернополя діючий мер позбавив Сороколіта партійного квитка.

Наступним кроком, через підконтрольних “свободівців” ініціював відкликання у Сороколіта депутатського мандата (в даний час справа розглядається міським тервиборчомом).

Іван Сороколіт

Після цього Сергій Надал користуючись повноваженнями міського голови звільнив з займаної посади директора КП Тернопільської міської ради “Тернопіль Інтеравіа” Івана Сороколіта.

Як повідомив сам депутат, його викликали на робоче засідання, а вже там на нього чекав “сюрприз”. Працівники мерії зачитали розпорядження про звільнення керівника із займаної посади. Сам депутат вважає своє звільнення безпідставним і збирається захищати свої права у суді.

Зокрема Сороколіт заявляє, що відповідно до процедури, він мав прозвітувати перед депутатами міської ради на сесії. Тільки після цього рада мала примати рішення щодо подальшої долі керівника. В даному випадку міський голова прийняв рішення одноосібно.

Розвиваючи успіх, вчора, 5 липня, за розпорядженням мера була створена комісія, для проведення в КП “Тернопіль Інтеравіа” комплексної перевірки, а саме: інвентаризації основних засобів, матеріальних цінностей, фінансових, установчих та інших документів.

Граничним терміном для винесення вердикту призначено 14 липня. Керівництво комісії повинно проінформувати міського голову про результати перевірки.

Враховуючи розклад сил, сподіватись на позитивні висновки комісії щодо господарської діяльності Івана Сороколіта не приходиться.

Очевидним є наступний крок Сергія Надала – позбавлення Івана Сороколіта посади голови депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE